Skip to content

Olga Malaseva, Nicoleta Lefter, Vlaicu Golcea si Mihai Pacurar aduc pe scena Teatrelli performance-ul „4 Discursuri”, un spectacol care sondeaza efectele perioadei de pandemie

Performance-ul work in progress „4 Discursuri” unde Olga Malaseva, Nicoleta Lefter, Vlaicu Golcea si Mihai Pacurar urca pe scena Teatrelli, face parte din seria de spectacole experimentale initiata de institutia culturala, fiind al treilea din acest an, dupa „INT. EXT” si „Baiatul vaduva”.

Instalatia-performance intra in intimitatea provocarilor aduse de pandemie si cu precadere de perioada carantinei. Primele reprezentatii sunt din 17 si 18 iulie si aduc publicului spre vizionare prima etapa de lucru  a spectacolului.

Conceputa dupa piesa „Free Hugs”de Olga Malaseva, in traducerea Ralucai Radulescu, instalatia-performance este in fapt contextul in care 4 artisti isi expun discursurile specifice artei lor simultan si in acelasi spatiu performativ. In mod neobisnuit, spectacolul nu este unul croit, in stil clasic, dupa text, ci propune mai degraba o structura de tip dezbatere pe care o initiaza de facto mecanismele specifice fiecarei dintre cele patru arte prezente in acelasi spatiu: arta dramaturgiei, arta prezentei performative, arta vizuala si arta sunetului. 

Punctul de pornire al instalatiei – performance, „FreeHugs” de Olga Malaseva, este prima piesa contemporana a unui autor din Kazahstan tradusa in limba romana si abordata pe o scena din Romania, fiind scrisa chiar in perioada primului val al pandemiei de coronavirus.

Scrisă in martie 2020, inainte de a fi abordata  si pe scena Teatrelli, piesa a mai fost prezentata la festivalul Corona Drama (Sankt Petersburg, teatrul TSEKH), la Festivalul Hear me (Moscova, Teatr.doc) si la Festivalul Drama.kz (Almaty, teatrul Artishock). 

Reprezentatiile aferente primei etape de lucru a spectacolului „4 Discursuri” vor avea loc pe 17 si 18 iulie, de la ora 19.30. Biletele sunt disponibile pe Eventbook.

In completarea performance-ului, la Galeria creart se va deschide, incepand cu data de 17 iulie, expozitia „Inevitabil” a artistei Denisa Berceanu, curatoriata de Cristina Milea, castigatoarea premiului UNITER pentru cea mai buna scenografie in 2020, care face trimitere tot la trairile din perioada pandemica.

„Inevitabil reprezinta un amalgam de trairi dintr-o perioada lunga, incerta si apasatoare. Ilustratiile acopera un spectru larg de sentimente personale transpuse visual intr-o forma clara, repetitiva, dar, totodata, cu accente si dinamici variate. Asemanatoare sau diferite, fiecare inima reda intamplarile unei zile din izolare”, marturiseste Denisa Berceanu.

Teatrelli se afla in Piata Lahovari, iar in spatele cladirii s-a creat spatiul Gradina cu Filme, unde in fiecare seara exista proiectii sau concerte.

Citește în continuare