Skip to content

On Air Music Awards 2013: castigatori, covorul rosu, show (poze)

Aseara a avut loc prima editie a premiilor On Air Music Awards, iar gala a adus pe scena Teatrului National din Bucuresti cele mai importante nume din muzica au fost premiate. Smiley si Alex Velea, Holograf, What’s Up si Marius Moga sunt printre cei care au plecat acasa cu cate un trofeu.

Prima gala On Air Music Awards a trecut testul industriei muzicale aseara, in fata a cateva sute de oameni stransi in Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti unde au fost premiati cei mai buni dintre cei mai buni, alesi de oameni din presa, oameni din radio, organizatori de evenimente, manageri si altii.

Star Management a incercat sa organizeze evenimentul cat mai frumos insa au fost cateva emotii la inceput. Toti artistii prezenti erau incantati de ideea acestui eveniment si s-au bucurat ca avem o gala care ne duce cu gandul la Grammy, o gala a elitei – au lipsit si cateva nume importante.

Organizatorii s-au tinut de cuvant astfel ca, inaintea inceperii showului, niciun artist nu stia ca va castiga. Acesta a fost motivul pentru care What’s UP era la toaleta cand a castigat Cel mai bun debut sau Dan Bitman, CRBL si altii nu erau nici macar prezenti cand au fost strigati sa-si ridice trofeele. 

Covorul rosu a fost prezentat de Wanda care i-a distrat pe jurnalisti pana cand au ajuns artistii (care au ajuns cam tarziu) iar showul de pe scena a fost introdus de Vali Barbulescu care a avut rolul unui mafiot si a facut glume tematice toata seara. 

On Air Music Awards a venit cu un concept nou, acela de a anunta treptat nominalizatii la fiecare categorie si de a lasa publicul din sala si nu numai sa aleaga artistul anului, prin intermediul unui sistem de votare prin SMS. Rand pe rand industria muzicala romaneasca si-a premiat cei mai buni oameni ai anului trecut. 

Iata care este lista castigatorilor. 

Cel mai bun pop – Rock
Holograf – Cat de departe

Cel mai bun dance
CRBL feat Helen – Kboom

Cel mai bun hip-hop
Maximilian – Sophie

Cel mai bun rock alternativ
Robin & the Backstabbers – SPNZRTR

Cel mai bun videoclip
Smiley – Dead Man Walking
Regia: Barna Nemethi & Vlad Fenesan (All Hollow)

Cea mai buna voce feminina
Loredana

Cea mai buna voce masculina
Dan Bittman

Cel mai bun live
Loredana

Cel mai bun ambasador muzical
Inna

Cel mai bun text in limba romana
Zoia Alecu – Printre lupi

Cel mai bun folk
Poesis – Naluca

Cel mai bun debut
What’s Up feat Andra – K la meteo

Promoterul anului
Emagic

Cel mai bun compozitor

Marius Moga pentru piesele: K-Boom (interpret: CRBL feat. Helen); K la meteo (interpret: What’s Up feat. Andra); Electronic Symphony (interpret: Luke, Demoga feat. Liviu Teodorescu); Petre (interpret: CRBL feat. Adda)

Casa de productie a anului
Cat Music

Cel mai cautat artist pe Google
Lala Band

Cel mai vizionat videoclip pe Youtube
Caii verzi pe pereti – Smiley, Alex Velea feat Don Baxter

Premiu Special
Lala Band

Premiu pentru intreaga activitate
Aurel Mitran

Artistul Anului
Robin & the Backstabbers

Mai multe despre cum a fost aseara puteti afla citind acest live-blogging, unde am punctat cele mai importanta momente ale serii. Gazda primei gale On Air Music Awards a fost vali Barbulescu, cel care a jucat rolul de nas fioros peste invitatii serii, iar pe covorul rosu VJ Wanda s-a ocupat de intampinarea invitatilor. La prima editie s-au pus in vanzare si un numar limitat de o suta de bilete, la pretul de 440 de lei, iar banii obtinuti din vanzarea acestora vor fi donati liceului de muzica Dinu Lipatti din Bucuresti.

Cea mai mare surpriza a serii a fost Robin and the Backstabbers – vezi AICI un interviu cu ei.

Mai jos aveti poze de pe covorul rosu – artistii nu prea au stat la pozat – realizate de colegul Pandutzu si poze din timpul showului, din sala, facute de colegul Valentin-Narcis Sturzu.

Ai urmarit On Air Music Awards 2013, ce parere ai de lista castigatorilor?

Citește în continuare