Skip to content

Filmul week endului de la Orange TV Go: Nightmare Alley – Bradley Cooper, Rooney Mara, Toni Colette si Cate Blanchett intr-un thriller despre a ghici gandurile

„Nightmare Alley”/ „Aleea groazei” este un film cu o distributie impresionanta care, folosindu-se de povestea unui angajat la un circ care invata sa citeasca gandurile oamenilor, analizeaza o serie de adevaruri despre natura umana. Bonusul special pentru spectator – protagonistul e Bradley Cooper.

In fapt, „Nightmare Alley” este o adaptare dupa romanul din 1946 al autorului William Lindsay Gresham, care a avut o mare fascinatie pentru circuri, spectacole ambulante si magicieni sordizi din SUA, cu stralucirea lor ciudata si interesul pentru ocultism.

Romanul Nightmare Alley a fost ecranizat pentru prima data in 1947, cu Tyrone Power in rolul principal, pentru ca, in noua versiune, Bradley Cooper sa preia rolul lui Stan Carlisle, un tip fara bani si cu un trecut violent, care trebuie sa se ascunda pentru o vreme si cauta un loc unde n-ar putea fi gasit usor. Stan se angajeaza intr-un circ ambulant unde cea mai tare atractie este un spectacol cu o casa bantuita si unde e loc de desfasurare pentru pariori sordizi si vagabonzi. E platit pentru a ajuta la munca grea de pe langa circ, dar toti descopera ca e un tip de treaba, cu maniere si atentie pentru cei din jur, dar si cu o minte curioasa.

E atat de inteligent incat, doar uitandu-se la numarul de citire a gandurilor pe care il conduce Zeena (Toni Collette) si sotul ei betiv, Pete (David Strathairn), intelege repede trucurile din spatele lui si incepe sa invete cuvintele de cod secrete pe care i le transmite partenerul sau. Invata repede si sa-si foloseasca puterea naturala de observatie pentru a vedea ce fel de persoana se afla in fata lui si pentru a sesiza indicii. Circul ii schimba viata, se casatoreste cu o colega, Molly (Rooney Mara) si se muta cu ea la Chicago, unde numarul lor din salile de spectacol ale hotelurilor devine atractia orasului.

Povestea din „Nightmare Alley” e un pretext in rama unui thriller pentru a remarca ego-urile oamenilor si paradoxul inteligentei – cu cat e mai destept subiectul caruia i se ghicesc gandurile, cu atat el se ia mai in serios si uita ca totul e doar un joc.

E un film in care regizorul Guillermo del Toro (castigator la premiului Oscar cu “The Shape of Water”) se foloseste de decoruri, emotii si magia spectacolului pentru a spune ceva serios despre societate in general si despre stratificarea puterii versus inteligenta. Totul intr-un decor straniu, morbid, cu accesorii si personaje care vorbesc despre cea mai de jos treapta a societatii, extrem de neprimitoare.

Sunt o multime de motive pentru care ar trebui sa vedeti filmul acesta, dar o sa lasam aici – ca argument suprem –  distributia: Bradley Cooper, Toni Collette, David Strathairn, Rooney Mara, Cate Blanchett, Willem Dafoe.

„Nightmare Alley” poate fi vazut la orice ora va doriti sa creati o atmosfera speciala in familia dvs, daca sunteti abonat Orange sau utilizator prepay Orange; poate fi inchiriat din sectiunea Movie Go din Orange TV Go pana pe 22 decembrue 2022. Il gasiti aici.

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si când sunteti in miscare, in plus, puteti câstiga super premii la concursurile din aplicatie.

Puteti descarca aplicatia din Google PlayApp Store sau AppGallery  

Citește în continuare