Skip to content

Filmul week endului de la Orange TV Go: Summer of Soul. Documentarul cu Stevie Wonder, Nina Simone, Sly & The Family Stone este castigator de premiu Oscar si a avut o singura proiectie in Romania.

Pentru acest week end, urban.ro si Orange TV Go va propun un film exceptional care face o radiografie a unei epoci folosindu-se de muzica acelei perioade.

In vara anului 1969, la doar 160 de kilometri sud de Woodstock, a avut loc timp de 6 saptamani Harlem Cultural Festival in Mount Morris Park (acum Marcus Garvey Park). Imagini de atunci cu concerte ale unor artisti ca Stevie Wonder, Nina Simone, Sly & the Family Stone, Gladys Knight & the Pips, Mahalia Jackson, B.B. King, The 5th Dimension au fost vazute pentru prima data odata cu acest documentar.

Filmul a avut premiera la Festivalul de la Sundance si a fost nominalizat apoi la Oscar pentru cel mai bun documentar, premiu pe care l-a si castigat.

In Romania, Summer of Soul a avut o singura proiecție, anul trecut la Bucharest International Film Festival, dar aceasta productie a unuia dintre cei mai talentati oameni din industria muzicala, Ahmir „Questlove” Thompson, merita o audienta mult mai larga.

Filmul e o experienta unica prin accesul la concerte intr-un context foarte emotionant, insa “Summer of Soul” e si o istorie neconventionala a unei epoci: festivalul Harlem Cultural a avut loc la un an de la asasinarea lui Martin Luther King iar la momentul desfasurarii evenimentului, Louis Amstrong facea primii pasi in spatiu.

In plus, e frumos sa-l descoperiti pe Ahmir Khalib Thompson, muzicianul cunoscut sub numele Questlove care debuteaza ca regizor cu acest documentar. Este una dintre cele mai importante personalitati din muzica actuala, este producatorul coloanei sonore Hamilton (cel mai premiat musical din toate timpurile), are 6 premii Grammy si a lucrat cu artisti ca Elvis Costello, Common, D’Angelo, Jill Scott, Erykah Badu, Jay-Z, Al Green, Amy Winehouse sau John Legend.

„Summer of Soul” poate fi vazut la orice ora va doriti sa creati o atmosfera speciala in familia dvs, daca sunteti abonat Orange sau utilizator prepay Orange; poate fi inchiriat din sectiunea Movie Go din Orange TV Go pana pe 30 iunie Il gasiti aici.

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si când sunteti in miscare, in plus, puteti câstiga super premii la concursurile din aplicatie.

Puteti descarca aplicatia din Google PlayApp Store sau AppGallery  

Citește în continuare