Skip to content

Palatul in care s-a filmat „Imparateasa” (Netflix) este disponibil pentru inchiriere pe Airbnb. Pretul incepe de la 185 euro/noapte

Palatul Weissenstein, somptuosul castel din secolul al XVIII-lea prezentat in cea mai recenta drama de epoca a Netflix, isi deschide portile pentru un sejur oaspetilor care vor sa calatoreasca inapoi in timp, in secolul al XIX-lea.

Palatul Weissenstein este una dintre principalele locatii de filmare din serialul de epoca „The Empress”, si este situat in Pommersfelden, Bavaria. De asemenea, edificiul are o mostenire bogata si este considerat a fi una dintre cele mai mari cladiri baroc din Germania. In film, palatul serveste drept principala resedinta regala a lui Sisi.

Palatul Weissenstein a fost ocupat de aceeasi familie inca de la constructia sa in secolul al XVIII-lea: Casa Schönborn. Contesa gazda Benedicta von Schönborn-Wiesentheid ii va intampina pe oaspeti la palat. Oaspetii vor fi cazati in aripa de vest a palatului, care este in mod normal rezervata exclusiv familiei Schönborn. In timpul sederii lor, oaspetilor li se va oferi un tur exclusiv al casei, vazand parti ale palatului care sunt inchise publicului – inclusiv „Shell Room”– unde vor fi servite o cina si un mic dejun inspirat de Sisi.

„Imparateasa”, noul serial Netflix, are deja sase episoade pe platforma, si urmareste povestea de dragoste dintre imparateasa Elisabeth von Wittelsbach – Sissi – (Devrim Lingnau) si imparatul Franz Joseph (Philip Froissant), si consecintele pe care aceasta poveste le are pentru curte si societatea contemporana.

Platforma Airbnb a anuntat ca rezervarile pentru sejurul exclusiv in Palatul Weissenstein incep in 2 noiembrie 2022. Deoarece Sisi si-ar fi sarbatorit anul acesta 185 de ani de nastere, oaspetii pot solicita rezervarea acestui sejur exclusiv pentru 185 euro, cu rezervare pe  www.airbnb.com/theempress. Platforma pune la dispozitie doua rezervari individuale, pe 19 iunie si pe 20 iunie 2023, iar fiecare rezervare este potrivita pentru maximum doi oaspeti.

Pentru cei care doresc sa descopere sejururi similare, Airbnb a introdus recent o noua modalitate de a cauta si descoperi case istorice, unde in prezent sunt peste 4000 de astfel de proprietati, peste tot in lume.

Povestea lui Sissi urmeaza sa fie ecranizata si de televiziunea germana RTL, care a inceput deja filmarile. Aceasta venea deseori la Baile Herculane si avea o prietenie stransa cu Regina Elisabeta a Romaniei.

Dominique Devenport (Night Train to Lisbon) va fi Sisi , iar Franz Joseph va fi interpretat de actorul german Jannik Schümann (Charité). Cea mai celebra dintre ecranizarile despre Imparateasa Sisi a fost realiza in 1955 si a avut-o protagonista pe actrita Romy Schneider.

Imparateasa Sisi era o apropiata a Reginei Elisabeta a Romaniei si venea des la baile cu apa termala din localitatea Baile Herculane.

Regina Elisabeta a Romaniei si Imparateasa Sissi a Austriei erau unite de pasiunea pentru poezie, fiind amandoua pasionate de creatiile poetului german Heinrich Heine. Regina a cunoscut-o pe Sisi chiar in prima ei vizita la Herculane, unde a ajuns la recomandarea doctorului care ii trata reumatismul.

In jurnalul ei, Regina Elisabeta a amintit-o pe Sissi si a redat cateva dintre conversatiile purtate cu aceasta. Printre altele, lui Sisi nu ii placeau indatoririle de regina si nici ritualurile si ceremoniile fastuoase pentru ca nu ii placea sa fie privita de mase de oameni.

Ultima vizita a Imparatesei Sisi in Romania a avut loc in 1896, la inaugurarea canalului navigabil Portile de Fier, unde l-a insotit pe Franz Josef. Acestia, impreuna cu Alexandru I al Serbiei si Carol I, regele Romaniei, s-au intalnit la Orsova, iar apoi cele trei familii regale au sarbatori la un bal organizat la Cazinoul din Baile Herculane. De altfel, in Orsova se afla singurul monument din tara dedicat Imparatesei Sisi, realizata din marmura de Ruschita, in 1914 si inaugurata abia in 1918.

Citește în continuare