Skip to content

Au fost lansati primii pantofi 100% biodegradibili care pot fi dizolvati in apa. Sunt destinati bebelusilor care cresc in ritm rapid si sunt meniti sa reduca amprenta de gunoi.

Deseori, dezvoltarea unui copil este masurata prin ritmul in care creste din punct de vedere fizic si prin momentele in care isi depaseste hainele. Sunt schimbari care se intampla destul de repede in primele luni de viata si lasa in urma o cantitate considerabila de haine si perechi de incaltaminte care sunt aruncate la gunoi. Exista parinti care pastreaza garderoba ca o amintire sau pentru urmatorul copil insa studiile arata ca incaltamintea se transforma rapid in deseuri.

Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului, in SUA fiecare persoana produce in medie 2,2 kilograme de gunoi zilnic.

Pentru a rezolva aceasta problema – care afecteaza mediul inconjurator si la care nu s-au cautat solutii pana acum – compania Woolybubs a creat pantofii solubili pentru bebelusi. 

Woolybubs a fost infiintata de doi parinti din Oregon care au observat ca produc o cantitate exorbitanta de deseuri in timp ce isi cresteau cei 3 copii ai familiei. Au inceput sa caute studii de piata si sa inteleaga cum se manifesta acest fenomen la nivel national dar si global, si au creat o solutie ecologica inedita.

Intitulati „The Newbie”, pantofii solubili ar putea revolutiona modul in care sunt reciclate deseurile. Pe scurt, dupa ce copilului ii ramane incaltamintea mica, parintii pot arunca perechea de pantofi intr-o oala cu apa clocotita iar dupa 40 de minute, aceasta va disparea.

Sunt creati dintr-o matase 100% biodegradabila care este acoperita cu PVA, polyvinyl alcochol, un plastic solubil in apa, similar cu materialul care acopera capsulele de detergent pentru rufe sau vase. Astfel, dupa ce si-au servit scopul, pantofii pot fi dizolvati intr-un lichid care este non-toxic si care poate fi turnat fara grija in chiuveta.

Incaltamintea a fost gandita pentru a fi eficienta, optima si prietenoasa pentru copii. Poate rezista pentru 2 generatii de copii, poate fi mestecata de bebelusi fara a-i pune in pericol si nu se dezintegreaza in masina de spalat.

Pantofii solubili se topesc numai la temperatura de fierbere a apei – 100 de grade Celsius – astfel ca pot fi spalati fara grija in masina de spalat si pot fi purtati inclusiv in ploaie. 

Megan Milikan, co-fondatoarea Woolybubs a declarat ca pantofii „au fost testati cu rigurozitate in zona de nord-vest a Pacificului si putem spune cu incredere ca indeplinesc standardele de performanta chiar si ale celor mai aventurosi bebelusi care se tarasc de mici.”

S-a lucrat aproape un an la testele de siguranta iar in prezent, sotii Milikan, creatorii Woolybubs au comandat un studiu pentru a afla cu certitudine daca, dupa ce sunt dizolvati, pantofii se transforma in nimic sau intr-o solutie care ar avea nevoie de o alta bacterie care sa o dezintegreze.

Preturile pentru Woolybubs incep de la 34 de dolari pentru incaltamintea destinata mersului de-a busilea si 40 de dolari pentru pantofii de mers in picioare. Sunt disponibili in 4 culori pentru copii de la 0 pana la 12 luni. Ii puteti achizitiona de aici.

Citește în continuare