Skip to content

Paul McCartney lanseaza un documentar in 6 parti despre cariera de peste 60 de ani. Artistul detine recordul mondial pentru cel mai bine vandut compozitor britanic din istoria muzicii.

Platforma Hulu a anuntat lanseaza unui documentar complex care va prezenta cariera unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni din lume: Paul McCartney. Artistul va face o retrospectiva a celor peste 60 de ani de lucru in muzica alaturi de producatorul Rick Rubin.

Toate cele 6 episoade ale seriei vor fi lansate pe 16 iulie. Pe parcursul documentarului, McCartney si Rubin vor avea un dialog pe marginea retrospectivei muzicale care va incepe cu lansarea trupei The Beatles.

Diferenta intre alte numeroase documentare despre Beatles si McCartney si productia Hulu este structura de dialog cu unul dintre cei mai de succes producatori muzical din ultimii 30 de ani: Rick Rubin. Va fi o discutie ca de la un varf la industriei la altul – productie muzicala versus artist complet.

La randul sau, Rick Rubin este creditat pentru popularizarea muzicii hip-hop, fiind inclus in lista revistei Time a celor mai influenti oameni din lume.

A lucrat cu o mare parte din cei mai difuzati artisti la radio din ultimele decenii, nu numai la radiourile comerciale dar si la cele dedicate publicului matur. Printre artistii pentru care a creat hituri nominalizate la Grammy care sunt ascultate pe repeat si astazi se numara RUN DMC, Mick Jagger, Johnny Cash, Adele, Jay-Z, Red Hot Chili Pepper, Ed Sheeran si Justin Timberlake. In acelasi timp, McCartney este creditat, alaturi de John Lennon pentru redefinirea muzicii anilor ’60 si ’70 si una dintre cele mai bine vandute afaceri muzicale din istorie.

Documentarul „McCartney 3, 2, 1” va vorbi despre cum se scriu hiturile, despre influenta relatiilor personale asupra muzicii si despre cum isi face loc viata intima in cariera publica a unui artist.

Punctul de plecare va fi varsta de 14 de ani cand McCartney a compus prima melodie. Productia a fost regizata de Zachary Heinzerling, nominalizat la Oscar pentru documentarul „Cutie and the Boxer” si cunoscut fanilor muzicii pentru filmul „Beyonce” despre procesul creatiei albumului cu acelasi nume al lui Beyonce.

Cel mai recent material al artistului, McCartney III, a fost lansat pe 18 decembrie 2020 si poate fi ascultat mai jos. Este al 18-lea album solo lansat si este gandit ca o continuare a discurilor „McCartney” si „McCartney II” aparute in 1970, respectiv 1980.

Cariera lui Paul McCartney este rezumata usor prin cele 27 de recorduri mondiale omologate de Cartea Recordurilor. Este compozitorul britanic care a scris cele mai multe hituri din istoria muzicii.

McCartney este mentionat in The Guinness Book Of Records ca fiind compozitorul cu cel mai mare succes din istoria muzicii. El a inregistrat 29 de single-uri clasate pe locul intai in clasamentele din Statele Unite, dintre care 20 interpretate de The Beatles, iar restul interpretate de formatia Wings sau de el ca artist solo. Paul McCartney a produs si coprodus nu mai putin de 50 de piese de top 10 – mai multe decat oricare alt producator – si este recunoscut si ca pianist, chitarist, tobosar si artist vocal.

Printre recordurile lui McCartney se numara si cel din 1997 prin care a lansat prima interpretare live a unei compozitii de muzica clasica pe internet.

Intre timp, Paul McCartney urmeaza sa isi lanseze cartea autobiografica “The Lyrics”, “un autoportret in 154 de melodii”.

Cartea cuprinde atat relatia lor cu oamenii, locurile si circumstantele in care a scris versuri in adolescenta, dar si perioada cu Beatles, Wings si nu numai. Cartea este un interviu-conversatie cu poetul irlandez Paul Muldoon, castigator al premiului Pulitzer. “The Lyrics” va avea doua volume, insumand 900 de pagini, si lansarea oficiala va fi pe 2 noiembrie.  Detalii veti gasi mai jos.

Citește în continuare