Skip to content

Paula Seling si Ovi ne reprezinta la Eurovison! E plagiat?

Paula Seling si Ovi ne vor reprezenta din nou la Eurovision si vor fi primii artisti romani care vor repeta aceasta experienta. Vor scapa de acuzatiile de plagiat?

Azi-noapte s-a incheiat cea mai slaba Selectie Nationala din istoria Eurovisionului in Romania. De la cumetrii (Liana Stanciu e sefa delegatiei iar juriul a ales o piesa de-a sotului ei in finala – stiau ca va genera scandal si probabil au facut-o pentru a ajuta trupa Bere Gratis sa creasca in popularitate), la artisti de care nimeni nu a auzit vreodata, la artisti foarte talentati care au fost ignorati la multe melodii in limba romana. Frisca de pe tortul Eurovision a fost participarea unui cantaret care a facut prostitutie si a recunoscut asta public – Naomy – un lucru destul de indoielnic dpdv moral pentru acest concurs.

Eurovision 2014 in Romania a fost lipsit de etica si logica iar cireasa de pe tort (pentru ca frisca era deja Naomy) este faptul ca piesa castigatoare este aproape un plagiat – expertii au declarat ca pentru a fi plagiat trebuiau sa fie furate 8 note consecutive, in cazul acesta sunt numai 6 sau 7 acorduri. 

Dupa ce au facut spectacol cu focul in 2010 si s-au clasat pe locul al treilea, Paula Seling si Ovi ne vor reprezenta la Eurovision 2014 in Danemarca prin Miracle, o melodie similara cu Neon Lights a lui Demi Lovato. Asculta mai jos si spune-ne ce parere ai – partea luata este tema de pe refrenul Neon Lights!

Mai jos aveti originalul – Neon Lights de la Demi Lovato!

 

Locul al doilea a fost obţinut de Vaida, cu 16 puncte (4 juriu şi 12 televot), iar al treilea de Vizi Imre, cu 16 puncte (10 puncte juriu, 6 puncte televot). Anca Florescu s-a clasat pe a patra poziţie (5 puncte juriu şi 8 televot), iar Ştefan Stan & Teddy K au ocupat locul al cincilea (7 puncte juriu, 5 televot). În clasamentul final, Renee Santana & Mike Diamondz s-au clasat pe a şasea poziţie (6 puncte juriu, 4 televot), urmaţi de Bere Gratis (8 puncte juriu, 1 televot). Cu 0 puncte de la juriu şi 7 din partea telespectatorilor, Şăl a ocupat poziţia a opta, pe locul al nouălea fiind trupa The dAdA (2 puncte juriu, 3 televot). Penultimele locuri au fost ocupate de The Zuralia Orchestra (3 puncte juriu, 0 televot) şi de Naomy (1 punct juriu, 2 televot). Clasamentul se încheie cu Silvia Dumitrescu (0 juriu, 0 televot).

Juriul de specialitate al selecţiei naţionale a fost compus din: regizorul muzical Alexandra Cepraga (care a avut un mic accident la urcarea pe scenă, dar din fericire fără urmări), interpreta Nicoleta Matei (Nico), Nancy Brandes – dirijor, orchestrator, compozitor şi actor comic israelian originar din România, compozitorul şi clăparul Bobby Stoica, respectiv preşedintele juriului, muzicianul Mădălin Voicu.

Ce parere ai despre circul de anul acesta, avem sanse sa luam un loc bun si sa intram in finala Eurovision 2014? Ar fi fost piesa lui Mihai Traistariu o alegere mai buna? Sau cea a lui Stefan Stan cu TeddyK?

Citește în continuare