Skip to content

Femeia cu barba a castigat Eurovision 2014! Pe ce loc a iesit Romania?

Din 26 de piese, care a fost cea mai buna? Pe ce loc a iesit Romania la Eurovision 2014 si cine a castigat marele trofeu? Cum ne-au reprezentat Paula Seling si Ovi in 2014, pe ce loc s-au clasat?

 

In aceasta seara, in Danemarca, mai exact in Copenhaga, a avut loc cel mai mediatizat eveniment muzical european: Eurovision Song Contest 2014. 26 de melodii s-au intrecut in Marea Finala insa una singura a fost castigatoare:

AUSTRIA si CONCHITA WURST au castigat Eurovision 2014 cu Rise like a phoenix.

Trofeul a fost bine-meritat, prestatia live a Conchitei Wurst (supranumita femeia cu barba!) incluzand numai partea vocala si vizuala, fara miscare. Cu toate acestea, VOCEA ei a fost indeajuns incat i-a adus 290  puncte si primul loc.

This night is for everyone who believes in love and freedom. We are unity and we are UNSTOPABLE! – a fost discursul de multumire al Conchitei Wurst!

Romania a fost reprezentata anul acesta de Paula Seling si Ovi cu melodia Miracle. Au incercat sa aduca un MIRACOL pe scena EUROVISION 2014 si in Romania si… nu le-a iesit din pacate.

ROMANIA a terminat concursul pe locul… 12! Punctajul final a fost de 72 de puncte stranse din 37 de tari care au votat!

Asculta mai jos prestatia din finala!

Romania a participat de 15 ori la Eurovision pana acum. Prima aparitie a fost in 1994 iar rezultatele au fost cand bune, cand slabe. Cele mai memorabile rezultate le-au obtinut Luminita Anghel cu Sistem in 2005 si Paula Seling cu Ovi in 2010.

Pe locul al doilea a iesit Olanda cu 238 de puncte!

Pe locul al treilea a fost Suedia cu 218 puncte!

Vezi mai jos clasamentul final!


 

Asculta AICI toate cele 26 de piese finaliste Eurovision 2014!

Videoclipul pentru piesa Romaniei, Miracle il gasiti aici, e foarte colorat si primavaratic, in ton cu mesajul piesei. 

Ce parere ai de rezultatul de anul acesta? Crezi ca Romania merita mai mult?

Citește în continuare