Skip to content

Penelope Cruz va juca in „L’immensita”, noul film regizat de Emanuele Crialese

Scris de Emanuele Crialese, Francesca Manieri („The First King”) si Vittorio Moroni („Terraferma”), filmul „L’immensita” va prezenta portretul intim al unei familii italiene din anii 1970, intr-un moment de cotitura. Actrita premiata la Oscar, Penelope Cruz, o va interpreta pe Clara, o mama care va fi „in centrul acestei povesti”.

Pelicula va fi regizata de Crialese, scenaristul italian care a scris si a regizat si filmul „Respiro” din 2002. 

Potrivit acestuia, „L’immensita” este povestea unei iubiri simbiotice, cea dintre Clara si copiii ei. Actiunea filmului se desfasoara la Roma in anii ’70, unde este prezentata o lume suspendata intre cartierele in constructie si emisiunile TV inca in alb si negru.

Crialese a mai mentionat ca personajul lui Cruz din noul lungmetraj intruchipeaza „un arhetip care poate prinde viata doar prin intalnirea artistica si umana cu sensibilitatea unei mari actrite precum Penelope Cruz.”

Filmarile pentru noua productie vor incepe in vara anului viiitor. 

Potrivit Variety, actrita din „Blow” (film in care a jucat alaturi de Johnny Depp) a declarat ca il admira de mult timp pe Emanuele Crialese si scenariul productiei „L’immensita” este unul dintre cele mai bune pe care le-a citit vreodata.

Cruz asteapta cu nerabdare sa faca parte din aceasta aventura magica impreuna cu regizorul si restul echipei, dand viata unui personaj de care este complet indragostita. 

Considerat un exemplu de proiect european ambitios si stralucit, Canal Plus si France 3 detin deja drepurile de difuzare pentru noul film.

Mario Gianani de la Wildside a declarat ca „viziunea si talentul cinematografic al lui Crialese sunt unice si intotdeauna originale iar stiind ca o mare actrita precum Penelope Cruz va fi alaturi de noi in aceasta calatorie ma umple de bucurie si mandrie.”

Emanuele Crialese s-a nascut la Roma in 1965 si are parinti sicilieni, a studiat la Tisch School din New York si a debutat cu lungmetrajul „Once We Were Strangers” in 1997.

Inainte de lansarea primului film, acesta a realizat mai multe scurtmetraje, inclusiv „Heartless” (1994).

A scris si a regizat anterior „Respiro” (2002), care a castigat Marele Premiu la Critics Week de la Cannes. Filmul ii are in rolurile principale pe Valeria Golino, Vincenzo Amato si Francesco Casisa si relateaza o veche legenda siciliana despre insula Lampedusa din Marea Mediterana. Pelicula a fost nominalizata la premiile César la categoria cel mai bun film al Uniunii Europene.

Crialese a regizat si filmele „Nuovomondo” din 2006 si „Terraferma” din 2011, care au obtinut Leul de Argint si, respectiv, Premiul Special al Juriului la Festivalul International de Film de la Venetia.  

„Nuovomondo” a avut premiera pe 8 septembrie 2006, si a primit sapte nominalizari in cadrul Festivalului de Film de la Venetia, castigand sase trofee. Pelicula a fost selectata pentru cel mai bun film intr-o limba straina la premiile Oscar si a mai fost nominalizata la premiile David di Donatello, unde a castigat trei dintre ele.

Citește în continuare