Skip to content

Phil Collins (71 ani) si-a luat ramas bun de la fani. Trupa Genesis a avut ultimul concert alaturi de acesta in acest weekend.

Credit line: Profimedia

Legenda muzicii Phil Collins a sustinut ultimul sau concert in acest weekend, ca parte din celebra trupa Genesis, alaturi de Mike Rutherford si Tony Banks. Ultimul lor spectacol impreuna a avut loc la Londra, pe Arena 02.

Trupa s-a reunit pentru turneul „The Last Domino?”, care a fost amanat din cauza pandemiei. Presa internationala mentioneaza ca turneul a venit dupa o pauza de 14 ani de la spectacole live.

Phil Collins a parasit prima data grupul in 1996 si a revenit în 2007 pentru turneul de succes „Turn It on Again”. In acest timp, a avut o cariera solo de succes, recompensata, intre altele, cu 8 premii Grammy din 28 de nominalizari.

Collins a suferit numeroase probleme de sanatate in ultimii ani, inclusiv luxarea vertebrelor de la gat in ​​2007, care i-a cauzat leziuni ale nervilor mainilor.

Din 2015, artistul a folosit un baston, iar din acest motiv, nu a mai putut bate la tobe. Phill Collins a ramas vocalistul trupei, sustinand concertele stand pe scaun.

Genesis s-a format pentru prima data in 1967 si au devenit faimosi in anii 1970, vanzand peste 100 de milioane de discuri. Collins a devenit bateristul si vocalistul trupei in 1970, inainte de a deveni solistul in 1975. Solistul si co-fondatorul Peter Gabriel a parasit trupa in 1975, iar de atunci Collins a preluat si rolul de vocalist.

Trupa a ajuns prima data in top 10 al Billboard 200 cu „Abacab” (1981), clasat pe pozitia a saptea.

Totodata, Phil Collins a primit primul Grammy din cariera pentru „Best Pop Vocal Performance” cu „Against All Odds (Take A look At Me Now)”.

Mai mult, el a fost baterist pentru Led Zeppelin in timpul concertului de reunire in cadrul Live-Aid din 1985.

Din anul 2000, Collins a infiintat Little Dreams Foundation, cu misiunea de a sprijini tinerele talente ce nu dispun de mijloace financiare sa ajunga artisti.

Citește în continuare