Skip to content

Pink Martini va concerta din nou in Romania in primavara lui 2020

Pink Martini au anuntat ca vor reveni in Romania in martie 2020 pentru doua spectacole la Sala Palatului si Club Fratelli Studios

Trupa americana de muzica instrumentala fondata de catre Thomas Lauderdale se va intoarce in Romania in primavara anului viitor pentru doua showuri incendiare. Prima reprezentatie va avea loc la Sala Palatului, pe 30 martie, iar cea de-a doua in Club Fratelli Studios, pe 31 martie. De fiecare data, mini orchestra Pink Martini va fi acompaniata de vocea solistei China Forbes.

Pe Eventim.ro gasiti mai multe informatii cu privire la achizitionarea biletelor.

Pink Martini au mai concertat de cateva ori in Romania. Anul trecut, formatia americana a facut senzatie cu doua showuri pe 1 si 2 decembrie, invitate fiind Nicoleta Nuca, respectiv Loredana Groza.

Pink Martini se afla acum in turneu, Silver Jubilee Tour incluzand orase din Statele Unite ale Americii si Canada

Inca din septembrie, membrii formatiei Pink Martini au pornit intr-un turneu in Statele Unite ale Americii si Canada, avand-o ca solista pe China Forbes. Trupa care se inspira din jazz, muzica latina, dar si musicalurile hollywoodiene ale anilor ’40-’50 reuseste de fiecare data sa uimeasca prin aranjamentele fascinante, care imbina genuri diferite, toate oferind un sound eclectic si modern.

Pentru acest turneu in desfasurare, ca de altfel si pentru concertele din Bucuresti, Pink Martini au inclus in “playlist” cele mai cunoscute cantece, dar si piese de pe ultimul album de studio, lansat in 2016. “Je dis oui” cuprinde 15 cantece de inspiratie diferita, cantate in franceza, farsi, armeana, portugheza, araba, turca, zhosa si engleza.

Un concert Pink Martini se aseamana deseori cu o calatorie muzicala si culturala in jurul lumii

Mica orchestra Pink Martini este formata din 12 instrumentisti si 2 vocaliste, China Forbes si Storm Large, cea care a insotit formatia pentru concertul de la Bucuresti, din 2017. Thomas Lauderdale, fondatorul trupei, si-a dorit sa creeze un proiect inedit, al carui sound si ale carui spectacole sa se inspire de fapt din muzica si cultura tuturor popoarelor.

Deseori, un concert Pink Martini se aseamana mai degraba cu o calatorie muzicala, dar si culturala in jurul lumii. Formatia canta in 22 de limbi, inclusiv romana, fiind influentata de ritmuri diverse, de la cuban-jazz sau muzica de camera pana la musical sau soundtrack de film noir.

China Forbes, solista Pink Martini, a fost mai intai actrita, a avut propria trupa, iar dupa lansarea primului sau album solo din 1995, a fost cooptata in Pink Martini

China Forbes si Thomas Lauderdale au fost colegi la Universitatea Harvard. Inainte ca Thomas sa o implice in Pink Martini, Forbes a avut un parcurs cel putin interesant. Dupa absolvirea facultatii, China a jucat in teatre din New York si in productii Broadway, a primit Jonathan Levy Prize pentru Actorie, iar apoi si-a infiintat propria formatie. In 1995 a lansat primul sau album solo, “Love Handle” si a fost aleasa sa interpreteze “Ordinary Girl”, tema muzicala a serialului tv  “Clueless”.

Parcursul ei se anunta unul promitator inca de pe atunci, insa reintalnirea cu fostul ei coleg de la Harvard a adus-o in mijlocul unei formatii alaturi de care avea sa ramana pentru mult timp. In Pink Martini este vocalista de 24 de ani, China scriind singura sau impreuna cu Lauderdale multe dintre hiturile formatiei, cum ar fi “Clementine”, “Je ne veux pas travailler”, “Over the Valley” sau “Let’s Never Stop Falling in Love”.

Citește în continuare