Skip to content

(Video) Spectacolele lui Placido Domingo din Romania au fost reprogramate in timp record. 4 noiembrie la Sala Palatului in Bucuresti si 7 noiembrie la BT Arena in Cluj. Un mesaj video de la Domingo.

Dupa ce a fost nevoit sa amane concertele din februarie ca urmare a unei bronsite, Placido Domingo a anuntat ca revine in noiembrie in tara noastra cu concertele promise.

Domingo va sustine, in noiembrie 2024, doua concerte extraordinare in Romania si va urca pe cele doua scene alaturi de celebra soprana Adela Zaharia si de Valahia Symphony Orchestra, avandu-l la pupitru pe prestigiosul dirijor spaniol Jordi Bernàcer.

Exceptionalul muzician spaniol Plácido Domingo, cu o prodigioasa cariera artistica neintrerupta care depaseste o jumatate de secol, va urca pe scenele din Romania pe 4 noiembrie ), la Sala Palatului din Bucuresti (bilete aici ), de la ora 19.30 si pe 7 noiembrie 2024, la BT Arena din Cluj Napoca (bilete aici), de la ora 19.30.

Alaturi de Domingo va fi evolua apreciata soprana Adela Zaharia, care activeaza la Deutsche Oper Berlin dupa ce s-a impus pe scena lirica mondiala prin premii castigate la Operalia si la Haricleea Darclée International Competition.

Nascuta in 1987 la Arad, Adela Zaharia a absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima” si a debutat in 2010 pe scena Operei din Cluj in rolul Gildei din „Rigoletto”. Din 2012 a devenit membra a Operei din Berlin si a urcat pe scenele operelor din Edinburgh, Moscova, Barcelona, Japonia si Los Angeles.

In 2017, artista romanca a inceput colaborarea cu Opera din Munchen si a castigat trofeul Operalia. In 2018 a avut prima aparitie in cadrul Festivalului George Enescu.

Ea a fost solista in spectacolul Marinei Abramovic dedicata Mariei Callas care s-a jucat in 2020.

Cantaret si dirijor, tenor si bariton, Plácido Domingo e unul dintre cei mai apreciati artisti de opera ai omenirii.

Repertoriul sau include peste 150 de roluri, performanta pe care nu a mai atins-o nimeni, si este considerat de critici „Om al Renasterii”, pentru o cariera stralucitoare si pentru remarcabile contributii umanitare, rasplatite cu premii de prestigiu si o pretuire globala.

De-a lungul unei cariere unice, Plácido Domingo a primit 12 Premii Grammy, iar contributia sa la dialogul dintre bel canto si muzica pop este inestimabila. Din 1990, Domingo  a fost un promotor de varf al operei in intreaga lume, cantand alaturi de José  Carreras si de Luciano Pavarotti pentru mai bine de un deceniu in fata unor multimi uriase, atragand noi spectatori ai acestui gen muzical. A fondat si conduce competitia muzicala Operalia, care descopera si lanseaza tinerii cantareti.

Protagonist pe toate marile scene ale lumii, Plácido Domingo se bucura de o uriasa apreciere internationala. Prestatia din rolul Cavaradossi din „Tosca” de Puccini a fost urmarita de un miliard de oameni, in transmisiune directa de la Roma. In 2021, si-a petrecut a 80-a aniversare pe scena, cantand „Nabucco” la Vienna Staatsoper, live la postul ORF. In acelasi an, la nenumaratele titluri dobandite, de la Medalia Prezidentiala pentru Libertate la Comandor al Legiunii de Onoare, s-a adaugat distinctia de Ambasador al Culturii Spaniole in Lume, fiind premiat de Asociatia Spaniola a Corespondentilor Presei Straine pentru „imensa traiectorie profesionala”.

Citește în continuare