Skip to content

(video) Cel mai lung pod suspendat pietonal s-a deschis in Portugalia. Sunt relaxate masurile sanitare, deci putem merge in vacanta acolo

Orasul portughez Arouca are o noua destinatie turistica: cel mai lung pod suspendat pedestru s-a deschis pentru vizitatori. Pasajul superior are 516 metri si se a fost construit la o distanta de 173 metri deasupra raului Paiva, folosindu-se la constructie o retea metalica transparenta care se misca. Podul este realizat in cea mai mare parte din metal, cu plase conectate prin cabluri de otel, iar designul este stil tibetan.

Supranumit „516 Arouca” dupa lungimea sa in metri, podul a costat 2,8 milioane de dolari si constructia lui a durat aproximativ doi ani. Traversarea podului se face contra cost, pentru suma de 12 euro. Oficialii locali spera ca va atrage vizitatorii din regiune, atragand noi investitii si incurajand oamenii sa se stabileasca in zona.

In acest moment, 516 Arouca este cel mai lung pod suspendat pietonal din lume, depasind podul Charles Kuonen din Elvetia si Podul Sky Gatlinburg din Tennessee, SUA.

Publicatia Lonely Planet noteaza ca podul este situat in Geoparcul Arouca, la 60 km de Porto, o destinatie din regiunea de nord a Portugaliei, unde vizitatorii pot face drumetii, rafting sau pot explora situri istorice. Parcul gazduieste si morminte neolitice si ruine romane si medievale, precum si Manastirea din Arouca, care a servit ca centru religios pentru calugarite intre secolele X si XIX.

Investitii urmeaza sa se faca si la sol, noul pod fiind completat de o pasarela de lemn de 8 km de-a lungul malului stang al raului Paiva.

516 Arouca a fost inspirat de podurile incasilor de-a lungul vailor din Munții Anzi. Cercetatorii au demonstrat ca incasii au construit probabil cel putin 200 de poduri peste chei si alte bariere geografice in America de Sud, zona pe care imperiul lor o controla, semnaleaza si Smithsoritan Magazine. Fabricate din franghii de iarba tesute, podurile erau suficient de puternice pentru a tine o armata care marsaluia.

Pentru turistii din afara tarii, conform informatiilor prezentate de Ministerul de Externe, Portugalia urmeaza sa isi relaxeze masurile si restrictriile incepand cu 16 mai 2021, iar cel mai probabil, vor deschide din nou granitele pentru cei cu vaccin si/sau test PCR negativ.

Citește în continuare