Skip to content

Pokémon celebreaza 25 de ani de existenta impreuna cu Katy Perry

Anul 2021 marcheaza aniversarea unui sfert de secol de existenta a francizei Pokémon, iar un videoclip live-action intitulat „25 Years of Memories” a fost distribuit prin intermediul canalului oficial Pokémon YouTube avand descrierea „Incepem sa sarbatorim cea de-a 25-a aniversare facand o plimbare pe banda memoriei!”. Clipul evidentiaza momente din istoria jocului video.

Indragita de milioane de fani de toate varstele din intreaga lume, franciza de jocuri video si divertisment Pokémon aduce oamenii impreuna inca de la lansarea sa din 1996.

In 2021, compania va continua aceasta traditie prin alinierea la o alta forta unificatoare universala – muzica. Pokémon va colabora cu o serie de celebritati, inclusiv vedeta muzicii pop Katy Perry. Desi nu sunt inca dezvaluite detalii specifice despre implicarea cantaretei, Perry poate fi vazuta intr-o noua imagine oficiala care aminteste de personajul Pikachu.

„Pokémon a fost o constanta in viata mea, de la jocurile video originale pe consola Game Boy, la schimbul de cartonase Pokémon Trading Card Game la pranz si pana la aventurile de a prinde Pokémon pe strada cu Pokémon GO” a explicat cantareata. Perry a adaugat ca a vizitat chiar si Pokémon Café din Japonia in timp ce era in turneu si a mentionat ca „este o onoare sa fiu aleasa sa contribui la celebrarea francizei care mi-a oferit atat de multa bucurie in ultimii 25 de ani.”

The Pokémon Company in parteneriat cu Universal Music Group au creat programul intitulat „P25 Music” prin care vor sarbatori un sfert de secol de existenta impreuna cu unele dintre cele mai mari nume ale muzicii, de la artisti in plina ascensiune la celebritati mondiale premiate. Starul pop Katy Perry va fi colaboratorul principal in campania muzicala de mare anvergura desfasurata de-a lungul acestui an.

De la primele jocuri video lansate in 1996, franciza a explorat o noua regiune din lumea Pokémon cu introducerea pe piata a fiecarui joc nou.

In 2021, Pokémon Company International invita fanii sa retraiasca aventurile prin fiecare dintre aceste zone intr-un program defasurat pe tot parcursul anului, incepand in luna martie cu regiunea Galar din Pokémon Sword si Pokémon Shield si terminand cu regiunea clasica Kanto din jocurile Pokémon Red si Pokémon Blue din 1996.

Informatii suplimentare despre aniversare vor fi anuntate pe tot parcursul anului 2021, impreuna cu surprizele artistilor.

Primele jocuri video ale francizei creata de firma Game Freak, Pokemon Red si Pokemon Green, au aparut in Japonia in februarie 1996 si au fost dezvoltate pentru consola Nintendo.

Jucatorii incercau sa prinda creaturile fictive si sa le antreneze pentru viitoarele lupte cu alti adversari. La inceput, scopul jocurilor Pokémon era sa prinda toti monstrii, avand sloganul „Gotta catch’em all!”. Intre timp, Nintendo a decis ca jucatorii sa se concentreze pe castigarea ligii. Ken Sugimori este artistul care a desenat toate cele 718 de personaje Pokémon, clasate in 18 tipuri diferite.

Citește în continuare