Skip to content

Orasul italian Polignano a Mare este desemnat cel mai prietenos loc din lume. Judetul Mures este considerat printre cele mai primitoare regiuni conform unui studiu Booking.com

Booking.com a analizat peste 240 de milioane de recenzii ale utilizatorilor pentru a dezvalui „cele mai primitoare locuri de pe Pamant pentru 2023”, oferind totodata un clasament al destinatiilor in functie de ospitalitatea localnicilor. De la orasele de coasta italiene pna la metropolele din America de Sud, judetul Mures si-a facut loc printre primii 10 clasati din punct de vedere al ospitalitatii.

Platforma de rezervare online Booking.com a inclus judetul Mures in topul celor mai primitoare destinatii din lume pentru 2023 la categoria regiuni, unde primele trei locuri sunt ocupate de La Rioja (Spania), Epirus (Grecia) și Oberosterreich (Austria).

Pe langa recentele investitii in refacerea cetatii din Targu Mures, orasul de resedinta al judetului, Muresul se bucura si de alte atractii turistice, ca orasul-cetate Sighisoara sau zona rurala promovata o data cu traseele bisericilor fortificate, ca Saschiz, care se afla si pe lista de patrimoniu UNESCO.

Destinatiile au fost selectate si clasate pentru Premiile Traveller Review 2023 si au fost comparate cu numarul total de proprietati din orasul sau regiunea respectiva pentru cazare, mentioneaza studiul.

In topul listei booking.com se afla Polignano a Mare, un oras de pe coasta Adriatica a Italiei, in regiunea Puglia, cunoscut pentru locatia sa spectaculoasa pe o stanca si plajele cu pietris alb.

Polignano a Mare este o destinatie frecventata si de pasionatii de sarituri de mare inaltime in apa, cliff diving. Un alt loc emblematic din Polignano a Mare este Grotta Palazzese, un restaurant situat intr-o pestera a marii, in cadrul hotelului cu acelasi nume, situat pe o stanca cu vedere la mare. Restaurantul Grotta Palazzese este de fapt o pestera care gazduieste restaurantul omonim considerat printre cele mai exclusiviste 10 restaurante in aer liber din lume.

De asemenea, din acest oras provine si legenda italiana Domenico Modugno, care a scris și cantat numeroase cantece clasice, printre care cantecul „Volare”, cunoscut hit la nivel international.

Urmatorul in clasament a fost nominalizat orasul Hualien din Taiwan, cunoscut pentru pietele sale nocturne si natura, si San Sebastián din nordul Spaniei, un centru al gastronomiei de top, cu numeroase restaurante cu stele Michelin.

Primele zece cele mai primitoare destinatii din lume, potrivit Booking.com:

Polignano a Mare, Italia

Orasul Hualien, Taiwan

San Sebastián, Spania

Dresda, Germania

Klaipeda, Lituania

York, Marea Britanie

Ushuaia, Argentina

Porto de Galinhas, Brazilia

Mexico City, Mexic

Coasta de Aur, Australia

In ceea ce priveste cele mai primitoare regiuni din lume, Booking.com a nominalizat urmatoarele locuri:

La Rioja, Spania

Epir, Grecia

Oberosterreich, Austria

County Down, Marea Britanie

Mures, Romania

Marlborough, Noua Zeelanda

Ninh Binh, Vietnam

Limon, Costa Rica

Newfoundland & Labrador, Canada

Dakota de Nord, SUA

Metoda de cercetare folosita pentru acest studiu a fost efectuata in randul unui esantion de adulti care intentioneaza sa calatoreasca pentru afaceri sau de agrement in urmatoarele 12-24 de luni. In total, au fost chestionati 24.179 de respondenti din 32 de tari si teritorii, iar respondentii au completat un sondaj online in august 2022.

Citește în continuare