Skip to content

(galerie foto) Tom Cruise, Steven Spielberg, Cate Blanchett, Baz Luhrmann si Guillermo del Toro la pranzul nominalizatilor la premiile Oscar 2023. Cei 182 de cineasti si actori prezenti au participat la fotografia Promotiei 2023.

Academia Americana de Film  – care organizeaza si decerneaza premiile Oscar – a gazduit zilele trecute pranzul anual al nominalizatilor din acest an. Evenimentul, desfasurat la Hotelul Beverly Hilton, a culminat cu fotografia anuala intitulata „Class Photo” care include „generatia” Oscar 2023.

„Oscar Nominees Luncheon” este primul dintr-o serie de evenimente care se vor desfasura in mod regulat pana la decernarea premiilor care va avea loc pe 12 martie la Dolby Theater din Los Angeles. In perioada urmatoare, nominalizatii se vor intalni cu votantii, isi vor prezenta creatiile si vor argumenta, in cadrul unor sesiuni de intrebari si raspunsuri, de ce merita sa castige votul lor. Sunt programate proiectii de filme, mese rotunde si petreceri, toate vor avea loc la Muzeul Academiei Americane de Film care a fost inaugurat anul trecut.

La pranzul anual au fost invitati 182 de nominalizati ─ actori, regizori, scenaristi, compozitori, tehnicieni ─ dar si presa si reprezentanti din partea marilor studiouri de la Hollywood, precum Bob Iger, CEO-ul Disney. Evenimentul nu a mai avut loc din 2019 din cauza pandemiei.

Publicatiile Variety, The Hollywood Reporter si Deadline au raportat la unison ca Tom Cruise a fost vedeta zilei, o mare parte dintre cei prezenti isi doreau sa faca o poza cu el. Cruise nu este prezent in mod obisnuit la astfel de evenimente, pe de o parte e extrem de pretios cu aparitiile publice dar in acelasi timp nu a mai fost nominalizat la Oscar de 23 de ani. 

Cruise nu este nominalizat pentru actorie nici anul acesta, fiind invitat in calitate de producator al filmului „Top Gun: Maverick”, cel mai mare succes de box office din 2022. Lungmetrajul este nominalizat pentru „Cel mai bun film”. Anterior, a fost nominalizat la Oscar pentru „Magnolia”, „Jerry Maguire” si „Born on the Fourth of July” si nu a castigat.

Printre participanti s-au numarat Steven Spielberg si Michelle Williams, nominalizati pentru „The Fabelmans”, directorul de imagine Roger Deakins, nominalizat pentru „Empire of Light”, Brandon Fraser si Hong Chau nominalizati pentru „The Whale”, Austin Butler si Baz Luhrmann din partea filmului „Elvis” si Paul Mescal pentru „Aftersun”.

A fost prezenta si echipa filmului „Everything Everyone All at Once” care are cele mai multe nominalizari la Oscar 2023 – 11 la numar – fiind reprezentata de actorii Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Jamie Lee Curtis si Ke Huy Quan.

Cate Blanchett si Todd Field au reprezentat „TAR”, Blanchett fiind favorita sa castige inca un Oscar pentru rolul principal. Angela Bassett a fost de asemenea prezenta, fiind prima actrita dintr-un film Marvel nominalizata pentru actorie. Colin Farrell, Brendan Gleeson si regizorul Martin McDonagh au reprezentat „The Banshees of Inisherin” iar Erik Hemmendorff si Ruben Östlund au fost prezenti pentru „The Triangle of Sadness”.

Au lipsit mai multe nume cunoscute care se afla la filmari pentru diverse proiecte printre care Lady Gaga care filmeaza pentru „Joker 2” si Ana de Armas care lucreaza la „Ballerina”. Mai multe despre nominalizarile la Oscar 2023 veti gasi mai jos.

In cadrul evenimentului, Janet Yang, presedinta Academiei de Arte si Stiinte Cinematografice, le-a urcat succes nominalizatilor si i-a indemnat sa isi limiteze discursurile de multumire la 45 de secunde.

In cadrul galei din acest an vor fi premiate 23 de categorii iar organizatorii lucreaza intens pentru a respecta programul televiziunii ABC care difuzeaza gala in direct in SUA.

Yang a vorbit si despre incidentul de anul trecut cand Will Smith l-a palmuit pe Chris Rock pe scena, a spus ca „a fost complet inacceptabil” si a recunoscut ca „raspunsul organizatiei noastre a fost inadecvat”. Ea a promis ca, in viitor, academia va „actiona rapid, cu compasiune si cu hotarare” in momentele de criza.

In galeria foto de mai jos veti gasi imagini cu aparitiile celor mai cunoscuti jucatori din Hollywood prezenti la eveniment.

A 95 editie a ceremoniei decernarii premiilor Oscar va avea loc pe 12 martie si va fi gazduita de Jimmy Kimmel, va fi a treia oara pentru el in rolul de amfitrion al galei.

Citește în continuare