Skip to content

Premierele saptamanii la teatru in trei povesti despre iubire spuse pe tonuri diferite. Alexandru Potocean si Irina Movila in Pescarusul la TNB, Cerasela Iosifescu si Gabriel Rauta in Cancun la Nottara, Cristi Iacob si Tania Popa in Despre dragoste, cu ura la T. Elisabeta

Saptamana aceasta sunt programate trei premiere pe scenele bucurestene, „Pescarusul” la TNB, „Cancun” la Teatrul Nottara si „Despre dragoste, cu ura”, pe scena Teatrului Elisabeta. Totodata, publicul poate vedea si in acest weekend „Variatiuni pe tema ratei” la Teatrul Mic, care a avut premiera saptamana trecuta.

Teatrul National „I.L.Caragiale” anunta premiera unui nou spectacol pe scena Salii Ion Caramitru, „Pescarusul” de A.P. Cehov, in traducerea Ralucai Radulescu, regia Eugen Jebeleanu, in zilele de 14 și 15 mai 2022, de la ora 19.30.

Una dintre cele mai cunoscute piese cehoviene din Romania, cu peste 30 de montari in ultimele decenii, „Pescarusul” este abordat intr-o viziune provocatoare si racordata la realitatile de azi de una dintre cele mai puternice voci ale noii generatii de creatori, Eugen Jebeleanu.

„Pescarusul este un spectacol care arata culisele teatrului, conflictele dintre generatii in confruntarea de idei si teatralitati care zdruncina convingerile si cliseele stereotipate ale reprezentarii oamenilor pe scena”, spune Eugen Jebeleanu, citat de TNB.

Niko Becker, Irina Movila, Alexandru Potocean, Sara Cuncea/Eva Cosac, Ada Gales, Ciprian Nicula/ Emilian Marnea, Istvan Teglas, Emilian Oprea, Richard Bovnoczki, Florentina Tilea sunt in distributie.

Scenografia este semnata de Velica Panduru, directorul de imagine este Marius Panduru si muzicianul Rémi Billardon, si propun o experienta imersiva intr-o realitate teatrala augmentata de proiectii video si muzica. Spectacol nerecomandat sub 16 ani.

„Cancún” de Jordi Galcerán este cel mai nou spectacol regizat de Felix Alexa la Teatrul Nottara, cu avanpremiera in acest weekend.

Regizorul Felix Alexa revine pe scena Teatrului Nottara cu o noua montare, de data aceasta din zona comediei negre cu accente de drama psihologica, scrisa de dramaturgul catalan Jordi Galcerán: Cancún (in traducerea Luminitei Voina-Raut). Primele reprezentatii vor avea lor vineri, 13 mai, si duminica, 15 mai, de la ora 19:30, la Sala George Constantin.

Felix Alexa semnează regia, lighting design-ul si ilustratia muzicala, scenografia este realizata de Andrada Chiriac, iar din distributie fac parte actorii Cerasela Iosifescu, Gabriel Rauta, Ada Navrot si Alexandru Jitea.

„«Cancún» este un spectacol despre cat de relativa si ambigua e fericirea in cuplu, in viata in general. Despre frustrari adunate in zeci de ani, care izbucnesc violent in prezentul concret si in lumi imaginare ale psihicului fiecaruia dintre noi. O comedie amara despre descompunerea senzatiilor sufletesti cele mai intime, despre cat de sublima, dar si ridicola e viata insasi. «Cancún» e despre noi toti, aflati uneori fata in fata cu noi insine,” descrie spectacolul regizorul Felix Alexa.

Textul jongleaza permanent cu granita dintre realitate si imaginatie, implinire si aspiratie, cu replici comice la un prim nivel, dar care construiesc, cu finete si precizie aproape matematica, o realitate interioara complexa.

Biletele pentru primele reprezentatii pot fi cumparate online pe www.nottara.ro sau de la agentia teatrului (bd. Magheru nr. 20).

„Despre dragoste, cu ura” este o noua comedie pe scena Teatrului Elisabeta, in regia Taniei Popa.

Duminica, 15 mai, va avea loc avanpremiera comediei „Despre dragoste, cu ura” pe scena Teatrului Elisabeta. Spectacolul ii aduce impreuna pe Cristi Iacob, Tania Popa, Andreas Petrescu si Aura Calarasu.

„Despre dragoste, cu ura” spune povestea cuplurilor in care comunicarea lipseste, fiind inlocuita de certuri, neintelegeri si secrete bine ascunse. Patru prieteni se intalnesc pentru a lua cina impreuna si ajung sa afle adevărul unul despre celalalt.

Avanpremiera „Despre dragoste, cu ura” va avea loc duminica, 15 mai, de la ora 16:00, la Teatrul Elisabeta. Biletele sunt disponibile pe www.TeatrulElisabeta.ro.

Citește în continuare