Skip to content

Premierele cinematografice ale saptamanii 26 noiembrie-2 decembrie

Saptamana aceasta avem o premiera care le eclipseaza pe toate…

V-am povestit saptamana trecuta cum au primit americanii prima parte a ultimului film din seria Harry Potter. Acum e randul romanilor sa se inghesuie la cozile de bilete. 🙂 Pentru ca, incepand de astazi, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I e gata sa bata si la noi recordul la incasari. V-ati rezervat deja bilete?

Va reamintesc ca partea a doua o puteti viziona d-abia in vara, pe 15 iulie 2011. Sa revedem unul din trailere:

Si pentru ca tot se apropie ziua Romaniei, nu ratati un film de-al nostru. 🙂 Este vorba de Europolis, o drama fantastica in regia lui Cornel Gheorghita, care cel putin din trailer pare un film destul de ciudatel. Producatorii spun ca este inspirat din proza lui Eliade. Cam asa suna in mare povestea: Magdalena calatoreste impreuna cu fiul ei la Paris pentru a recupera mostenirea fratelui sau pe care toate lumea il credea mort. Pe drum vor avea parte de o multime de intalniri spectaculoase cu ingeri si diavoli si vor trece prin tot felul de intamplari care mai de care mai ciudate. Actorii care apar in acest film sunt: Adriana Trandafir, Áron Dimény, Eugen Ionescu, Veronica Gheorghe si Petrica Nicolae. Pe mine m-a facut cat de cat curioasa.

Nu uitati de Dakino, care se sfarseste la fel de bine cum a inceput: sambata, 27 noiembrie, in cadrul Galei de inchidere a festivalului puteti viziona The Town, ultimul film in regia lui Ben Affleck, despre care v-am povestit aici . Daca il ratati acum, il puteti vedea incepand cu 31 decembrie… asta daca se duce cineva la film in ultima zi a anului. 🙂

Cei care vor ceva mai „altfel” pot da o tura la festivalul de film experimental EXPIFF unde ii asteapta o selectie interesanta de scurtmetraje experimentale, workshopuri plus o multime de alte suprize. Duminica, in inchiderea festivalului, puteti viziona ultimul film al renumitului cineast ceh Jan Svankmajer, adica acesta:

Programul festivalului il gasiti aici

Citește în continuare