Skip to content

Premierele saptamanii 15-21 octombrie

Weekendul asta avem filme pe gustul tuturor! Lung-metraje, scurt-metraje, animatii si filme de festival. Sa incepem cu premierele din cinematografe:

1. Mananca roaga-te iubeste

Nu trebuie sa ratati Eat pray love. Mai ales daca sunteti femei 🙂 Filmul este o ecranizare dupa un roman de succes, iar Julia Roberts interpreteaza rolul unei femei divortate care isi schimba radical viata si porneste intr-o calatorie plina de aventuri in care experimenteaza lucruri noi. Alaturi de ea mai apar Javier Bardem si James Franco. Daca nu ajungeti saptamana asta, va trimitem noi saptamana viitoare – nu uitati de concursul nostru.

2. Fata care s-a jucat cu focul

Cei care au vazut The girl withe the dragon tatoo, sigur nu vor rata cel de-al doilea film din seria Millenium. Chiar daca filmul are alt regizor, Daniel Alfredson, cei doi actori principali Noomi Rapace si Michael Nyqvist au ramas neschimbati. Era si pacat sa ii schimbe pentru ca intepretarea lor a fost de mare impact. Noul film se cheama Fata care s-a jucat cu focul si se anunta la fel de dur ca si primul. De data asta actiunea se concentreaza mai mult pe Lisbeth care, acuzata fiind de trei crime pe care nu le-a comis, trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia. Situatia se inverseaza si Mikael este cel care se va lupta sa o salveze. Cei care au citit romanul lui Stieg Larsson stiu deja cum se termina, dar sunt sigura ca vor vrea oricum sa vada filmul.

3. Contesa insangerata

A treia premiera este un film istoric cu elemente horror. Este vorba de The Countess (Contesa insangerata) in regia lui Julie Deply, un film despre contesa Bathory, despre care legenda spune ca a ucis 600 de virgine pentru a-si pastra tineretea. Un rol important il are si actrita romanca Anamaria Marinca, iar alaturi de ea mai apar Daniel Brühl si William Hurt.

Nu uitati de evenimentul „Les Films de Cannes à Bucarest” de care v-am vorbit aici. Maine, in deschidere, puteti viziona in premiera in Romania filmul thailandez care a castigat anul acesta premiul Palme D’or: „Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives„. Probabil ca e singura data cand veti avea ocazia sa vedeti aceste filme in cinematografe, asa ca nu le ratati! Programul il gasiti aici: http://www.filmedefestival.ro/2010/

Iar in final o veste buna pentru toti amatorii de ciudatenii: in seara asta de la ora 23.00 are loc Creepy Animation night, o seara speciala din cadrul Festivalului International de Film de Animatie, Anim’est 2010. O noapte intreaga de scurt-metraje soc, nerecomandate celor sub 18 ani. In pauzele dintre filme va avea loc si un perfomance inedit unde Matze va mixa live iar Andrei Fantana va desena imagini care vor fi proiectate pe ecranul celui mai mare cinematograf din Bucuresti. Programul il gasiti aici

Eu dau o tura pe la noaptea creepy 🙂 Voi?

Citește în continuare