Skip to content

De astazi puteti vizita prima editie Romanian Jewelry Week. Veti putea cumpara bijuterii de la 150 de designeri din intreaga lume.

Prima editie Romanian Jewelry Week se desfasoara intre 22 si 27 septembrie intr-un format adaptat noilor conditii impuse de pandemie. Cele sase zile de expozitii, conferinte, lansari de carte si tururi ghidate vor avea loc la ARCUB, in Hanul Gabroveni si in alte sase cladiri din Bucuresti: Muzeul National de Istorie a Romaniai, Assamblage, Galateca, AlbAlb, Dizainar si Place of Display.

Veti gasi bijuterii expuse de 150 de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elvetia, Canada, Israel, China, Norvegia si SUA. Evenimentul va include colectiile a 70 de designeri romani si selectii din cadrul Milano Jewelry Week, PIN, Budapest Art Jewelry Night si scoala Krama din Atena.

Bijuteria de autor aduce mesaje foarte diverse, materiale pretioase si alternative, provocari in a depasi limita bijuteriei clasice. Sensuri noi, asocieri neasteptate de materiale converg in a creea perspective surprinzatoare.Vizitatorii vor primi o provocare in a repertoria ideile si preocuparile unei comunitati creative.” David Sandu curator si fondator Romanian Jewelry Week.

Harta Romanian Jewelry o gasiti mai jos, include si regulile de vizitare a expozitiilor si de participare la evenimentele conexe.

Expozitia centrala are loc la ARCUB, in Hanul Gabroveni.

Programul de vizitare este: 11.00 – 19.00, accesul gratuit se face pe baza de rezervare online in prealabil pe site-ul romanianjewelryweek.com. Fluxurile de vizitare vor fi stabilite prin impartirea programului de expozitie in intervale orare de 1 ora si jumatate si respectarea numarului maxim de 50 vizitatori/interval orar.

Assamblage, Institutul de Arta si Design va gazdui o serie de expozitii, conferinte si lansari la sediul din Strada Dimitrie Racovita nr 18.

23 septembrie 2020, 19.00 – Jennifer Wells va reprezenta SUA si Italia prin expozitia „Enamel in history, industry and art”  

20.00 – Cristina Filipe din Portugalia isi va lansa cartea „Contemporary Jewellery in Portugal: From the Avant-garde of the 1960s to the Early 21st Century.” 

24 septembrie 2020, 19.00 – Ann Marie Shillito din Marea Britanie va lansa „For art jewellers – The antidote to CAD”.

26 septembrie 2020, 19.00 – ceremonie de inchidere Romanian Jewelry Week 

In week-end, Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza tururi ghidate prin Tezaurul Istoric si in expozitia temporara “Onoarea Natiunilor. Ordine si Decoratii din patrimoniul MNIR”. Acestea vor avea loc pe 25, 26, 27 Septembrie la orele 15:30. Inscrierea pentru tururi o puteti face pe site-ul Romanian Jewelry Week.

Intre 25 august si 27 septembrie 2020, Galeria Galateca gazduieste in sectiunea de vitrine o avanpremiera a primei editii ROMANIAN JEWELRY WEEK, ca parte din seria de proiecte Inside/Outside 2.0. Este o instalatie mix-media semnata de Andrei Argaetic.

AlbAlb, un magazin dedicat artei si designului romanesc situat pe Strada Serban Petrescu nr 1, va organiza Romanian Jewelry Focus, un eveniment dedicat unor creatori autohtoni de bijuterie. Program: marti, 22 septembrie – miercuri, 23 septembrie 12.00 – 19.00; joi, 24 septembrie 10.00 – 20.00;  vineri, 25 septembrie 12.00 – 19.00; sambata, 26 septembrie – duminica, 27 septembrie 10.00 – 18.00. 

In cadrul magazinului Dizainar de pe strada Putul cu Plopi, nr.17 veti putea vizita Vitrina de bijuterie. Programul de vizitare este intre 23 si 26 septembrie intre 12:00 si 19:00.

POD – Place of Display gazduieste „Expozitia internationala de bijuterie Oceans of Love” intre 22 septembrie si 2 octombrie pe Strada Popa Nan la numarul 15. Expozitia prezinta bijuterie contemporana creata de autori romani si straini, transmitand un mesaj despre pericolul pe care il reprezinta poluarea masiva cu plastic a oceanelor. 

Toate expozitiile se vor desfasura in conditii de siguranta, respectand normele de distantare sociala. Vizitatorii sunt rugati sa poarte masca pe toata durata evenimentelor si sa respecte regulile fiecarei locatii.

Citește în continuare