Skip to content

S-a deschis prima gradina zoologica din lume cu holograme. Lumea animalelor poate fi explorata prin intermediul ochelarilor VR si iluziilor 4D, cu mirosuri si temperaturi specifice habitatului lor natural.

Compania Axiom Holographics a deschis o prima gradina zoologica cu holograme si Realitate Augmentata. Este dedicata familiilor care vor sa protejeze animalele salbatice si sa ii bucure pe cei mici printr-o atractie unica in lume.

Pentru inceput, primul loc in care a fost instalat este orasul Brisbane din Australia, intr-o gradina intinsa pe o suprafata de 1500 de metri patrati. Experienta a fost supranumita „cel mai futurist parc tematic cu animale”.

Pentru a crea aceasta experienta, compania specializata in software-uri de Realitate Virtuala a dezvoltat o serie de ecrane cu afisare 3D care utilizeaza unul dintre cele mai noi si sofisticate motoare grafice pentru a crea imagini si iluzii virtuale cu animale in habitatul lor natural. 

Vizitatorii pot alege pana la 25 de experiente diferite cu animale din mai multe regiuni si continente ale globului, de la Africa si Australia pana la Antartica sau fundul oceanelor. De asemenea, pot fi descoperite si lumile pierdute ale dinozaurilor. 

Vizita cuprinde un tur fizic in zone special amenajate in care pot fi urmarite holograme si proiectii 3D pe pereti. Pentru ca iluziile sa fie cat mai realiste si experienta sa fie una imersiva, in cadrul gradinii zoologice se pot vedea si efecte 4D prin diferite conditii termice, mirosuri sau brize, in functie de mediul explorat. 

In cazul unei plimbari prin Antartica, aparatele ultra-moderne vor emite curenti de aer rece si mirosuri specifice animalelor de la Polul Sud. 

Tehnologia folosita in cadrul gradinii este similara cu cea a Realitatii Virtuale. La inceputul vizitei, spectatorii vor primi o pereche de ochelari speciali care contin un motor grafic performant. Prin intermediul lor se vor genera imagini diferite in functie de persoana, astfel ca fiecare vizitator va avea o experienta unica.

Atractia va putea fi vizitata in orasul australian in urmatoarele sase luni. In viitor, gradinile zoologice cu holograme ar putea deveni o normalitate deoarece compania planuieste sa aduca experienta si in tari din Europa, in Japonia si in Texas, SUA.

In cadrul experientei, vizitatorii vor putea opta si pentru 11 jocuri holografice care pot cuprinde grupuri de pana la 4 jucatori per joc. De asemenea, compania a dezvoltat si un pod holografic din ecrane care ofera iluzia si senzatia unei caderi libere intr-un canion de 50 de metri adancime. 

Experienta dureaza aproximativ 90 de minute si este limitata la 5 persoane per tur. Plimbarea prin gradina se incheie in zona restaurantului in care poate fi servita o gustare bazata pe ingrediente locale

„Centrele de divertisment care folosesc hologramele sunt o modalitate fantastica de a teleporta publicul in locuri pe care in mod normal nu le-ar putea vizita sau experimenta in realitate. De exemplu, nu cred ca oamenii stiu cu adevarat cat de mare este o balena, dar cand vad o astfel de fiinta inotand pe langa ei in gradina zoologica cu holograme isi dau seama ca in mod normal nu ar avea niciodata o astfel de ocazie in viata reala. Prima gradina zoologica cu holograme pe care o dezvoltam este mai mult un test pentru a perfectiona tehnologia folosita, urmand ca in viitor sa deschidem si alte astfel de gradini in intreaga lume.”

Citește în continuare