Skip to content

Prima zi de scoala cu emotii pentru Printesa Charlotte si Printul George ai Marii Britanii

„Este foarte incantata”, a spus tatal printesei Charlotte, Printul William in momentul in care au facut cunostinta cu invatatoarea in prima zi de scoala. 

Pozele din curtea scolii Thomas Battersea ii arata pe membrii Familiei Regale Britanice fericiti si entuziasmati pentru primul an de scoala al Printesei Charlotte si al treilea an pentru Printul George, amandoi imbracati in uniforma specifica institutiei prestigioase. Au fost primiti cu bucurie in aceasta dimineata de catre Helen Haslem, directoarea scolii private care s-a aplecat si a strans mana Printesei cu un zambet cald.

La numai 4 ani, Printesa Charlotte a inceput prima zi de scoala pregatitoare de mana cu mama ei, Kate, Ducesa de Cambridge, alaturi de William, Ducele de Cambridge de mana cu Printul George. Kate si William au fost imbracati in aceleasi culori precum copiii, le-au purtat ghiozdanele in mana si s-au aratat entuziasmati de acest eveniment special.

Copiii Regali au cate o uniforma pentru fiecare activitate si sezon al anului

Copiii Regali au purtat uniformele stricte dar simpatice in nuante de navy, rosu si alb impuse de Thomas Battersea, una dintre cele patru scoli private cu program special din Londra. 

Scoala impune o uniforma speciala pentru iarna, una pentru vara, una pentru sport – care este la fel de precisa precum celelalte – tinuta speciala pentru balet si o bluza lunga pentru activitatile artistice. Pe langa acestea, se adauga uniformele pentru receptii si evenimente speciale.

Printesa Charlotte Elizabeth Diana se va bucura de programul special de studiu al muzicii pe care il ofera scoala aflata in sudul Londrei. Studiile anuale costa in jur de 18.000 de lire sterline si includ, pe langa balet, muzica de grup, lectii de instrumente, orchestra si cor. 

Printesa va fi incurajata sa exploreze si sa descopere muzica, timp in care va incerca sa compuna, sa citeasca teorie si sa inteleaga genurile muzicale in profunzime. Printre cei mai apreciati absolventi care au beneficiat de programul scolii se numara si Florence Welch de la Florence and The Machine.

Pe langa muzica, Charlotte Cambridge – asa i se vor adresa colegii de scoala – va studia limba franceza, drama, arta, matematica si va avea activitati in natura care incurajeaza munca in grup. Scoala Thomas Battersea ii invata pe copii ca bunatatea este la fel de importanta precum notele bune. Citește în continuare