Skip to content

SUA inaugureaza primul muzeu dedicat sportivilor olimpici si paralimpicilor

Un muzeu care celebreaza legendele sportivilor americani calificati la Olimpiada si la Paraolimpiada se deschide pe 30 iulie 2020, in Colorado Springs, dupa trei ani de la inceperea proiectului.

Noul muzeu are 12 galerii si 60.000 mp si pozitioneaza atletii americani in prim plan. Un tribut delegatiei Statelor Unite de la Olimpiada din 1980 este integrat in muzeu. Vizitarea muzeului ofera un arc narativ care duce vizitatorul prin povestile echipelor calificate la olimpiada, cu ajutorul tehnologiei si prioritizeaza accesibilitatea si inclusivitatea. Vizitatorii isi pot alege sporturile de care sunt interesati si astfel isi creeaza un tur personalizat. Muzeul dispune de un magazin de suveniruri si o cafenea.

Muzeul are ca scop si a deveni o sursa de inspiratie pentru urmatoarele generatii de participanti la Jocurile Olimpice si Paralimpice, atat pentru atleti cat si pentru fani.

La Bucuresti, exista Muzeul Sportului si Casa Olimpica care se pot vizita

De la constructia recenta a noului sediu al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) din bulevardul Kiseleff, Muzeul Sportului si Casa Olimpica si-au gasit spatiu pentru a spune o parte dintre povestile sportivilor romani. O galerie generoasa ii este dedicata gimnastei Nadia Comaneci, prima gimnasta din istoria Jocurilor Olimpice care a luat 10 la competitie.

Primul muzeu dedicat exclusiv Olimpiadei Paralimpice va fi inaugurat la Tokyo

O data cu Jocurile Olimpice de la Tokyo ce trebuiau sa aiba loc in aceasta vara, insa au fost amanate din cauza pandemiei de coronavirus, guvernul nipon a anuntat si inaugurarea primului muzeu dedicat exclusiv Jocurilor Olimpice Paralimpice. Situat in Nihonbashi, centrul financiar si economic din Tokyo, muzeul va include in expozitia sa sportivii care au participat la primele Jocuri Paralimpice in 1960 si va prezenta evolutia acestei competitii din ultimii 60 de ani, devenind un eveniment sportiv care militeaza pentru incluziunea sociala prin sport.

Citește în continuare