Skip to content

O femeie l-a dat in judecata pe Warren Beatty, sustinand ca actorul a constrans-o sa faca sex cu el in 1973, cand avea 14 sau 15 ani.

Warren Beatty, 2020 , Profimedia

Kristina Charlotte Hirsch a depus luni actiunea in instanta la Curtea Superioara din Los Angeles. Actiunea nu il citeaza pe Beatty pe nume, dar il identifica pe parat ca fiind nominalizat la Oscar pentru rolul lui Clyde din „Bonnie and Clyde” – o referire clara la Beatty.

Hirsch, care in prezent locuieste in Louisiana si are 64 de ani, sustine ca Beatty (acum in varsta de 85 de ani) a intalnit-o pe platourile de filmare de la „The Parallax View”, unde i-a acordat o „atentie nejustificata”, a comentat despre aspectul ei si i-a dat numarul sau de telefon. Ea sustine ca Beatty a sunat-o de numeroase ori in 1973, a invitat-o la hotelul unde locuia si a plimbat-o cu masina in afara orasului de multe ori.

Warren Beatty in 1973, in „The Parallax View”

De asemenea, in proces se afirma ca Beatty – care ar fi avut aproximativ 35 de ani la acea vreme – s-a oferit sa o ajute cu temele si i-a comentat de mai multe ori despre pierderea virginitatii.

Potrivit procesului, acuzatul „si-a folosit pozitia si statutul de adult si de star de cinema de la Hollywood pentru a forta contactul sexual cu reclamanta in mai multe randuri, inclusiv sex oral, sex simulat si, in cele din urma, contact sexual fortat cu minor”.In plangere se afirma ca Hirsch a fost „initial incantata” de atentia acordata si a crezut ca are o relatie romantica cu el.

Hirsch cere despagubiri pentru suferinta psihologica, mentala si emotionala si sustine ca a avut dificultati in interactiunea cu persoane in pozitii de autoritate ca urmare a abuzului sexual si a suferit „probleme de incredere si control”.

Hirsch a intentat procesul in temeiul unei legi din 2019 din California care a deschis o „fereastra de asteptare” de trei ani pentru reclamatiile de abuz sexual asupra copiilor care, altfel, ar fi fost prescrise. Aceasta fereastra expira la 1 ianuarie 2023.

Kristina Charlotte Hirsch nu face pentru prima data acuzatii impotriva lui Beatty. Ea a postat in 2018 pe YouTube un videoclip intitulat „WARREN BEATTY STATUTORY RAPE STATEMENT: Abuzul sexual al copiilor si adolescentilor de la Hollywood”.

In videoclipul in filmat ca un selfie, Hirsch mentiona in urma cu 4 ani: „In 1973, eram o virgina de 14 ani”.

In momentul in care a fost filmat videoclipul, Hirsch a spus ca era un preot hirotonit in Biserica Unitariana si s-a prezentat ca fiind pastorul Tina St. Claire. In 2018 si-a incheiat mesajul cerandu-i lui Anderson Cooper sa ii ia un interviu despre afirmatiile sale.

Nici in 2018 si nici acum Warren Beatty sau avocatii sai nu au facut vreun comentariu.

Citește în continuare