Skip to content

Si in acest week end avem Promenada Urbana pe Calea Victoriei. Strada Humulesti devine parte din proiect cu activitati pentru copii. Ce programe artistice sunt in strada

In cel de-al zecelea weekend, 15-16 iunie 2024, „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” intampina bucurestenii si turistii pe Calea Victoriei dar si Strada Humulesti din sectorul 5 al Capitalei (intre Sos. Salaj si Strada Trompetului) care devin trasee pietonale.

Programul „Strazi deschise” este completat cu activitati artistice organizate de PROEDUS care vor avea loc in sectorul 5 al Capitalei, pe Strada Humulesti (intre Sos. Salaj si Strada Trompetului). Incepand cu ora 10:00, in ambele zile de weekend, trecatorii sunt asteptati la activitati sportive antrenante si zone de joaca pline de energie, incluzand jocuri interactive, miniterenuri de fotbal, tenis de picior, baschet si ping-pong.

Program artistic „Strazi deschise” pe Calea Victoriei

Sambata, 15 iunie, Muzeul National al Literaturii Romane (Calea Victoriei nr. 110) este locul de intalnire al micilor exploratori unde, incepand cu ora 11:00, are loc „La povesti pe Calea Victoriei”, coordonat de reprezentantele Asociatiei Da´DeCe, Iulia Iordan si Monica Bumbes, ce vor oferi activitati creative si educative dedicate copiilor.

In ambele zile de weekend, in zona Teatrului Odeon, momente semnificative din spectacolele teatrului se vor derula in cadrul instalatiei de arta interactiva „ODEON Theatre Fountain”, expusa in intervalul 10:00-21:00.

Atat sambata, cat si duminica, intre orele 11:00 si 19:00, Societatea Nationala de Cruce Rosie a pregatit o serie de activitati educative si recreative pentru intreaga familie. Programul include prezentari despre sanatatea pielii sustinute de un medic dermatolog la orele 11:00, 15:00 si 17:00, consultatii dermatologice, jocuri de masa, pictura pe fata si concursuri cu premii, desfasurate in intervalele 11:30-15:00, 15:30-17:00 si 17:30-19:00, in functie de numarul de participanti. De asemenea, intre orele 12:00-13:00 si 17:30-18:30 vor avea loc sesiuni de Treasurehunt in echipe, iar incepand cu orele 12:30 si 18:00, cei prezenti vor putea participa la sesiuni Q&A pentru a afla mai multe informatii despre Societatea Nationala de Cruce Rosie. Demonstratiile de prim ajutor pentru copii vor fi organizate la orele 13:00 si 16:00.

De la ora 17:00, spectatorii sunt asteptati in zona Teatrului Odeon, in cele doua zile de weekend, la seria de concerte „Poveste din Bucurestiul de odinioara”, sustinute de Ionescu Miruna (actrita), Valentin Albesteanu (violonist) si Taraful de Oras: Valentin Cucu (pian), Nicolae Petrea (contrabas), Daniel Mustatea (acordeon), o evocare muzicala a perioadei interbelice, un melanj de genuri muzicale ascultate cu precadere in acea perioada, cand lumea si scena au fost mai aproape ca niciodata. 

Sambata si duminica, Calea Victoriei va fi insufletita de un concert plin de energie si ritm sustinut de trupa REAL incepand cu ora 17:00, in zona Hotelului Novotel. Tot incepand cu ora 17:00, „Strazi deschise” se transforma in Strazi de poveste cu Parada personajelor Teatrului Ion Creanga: printi si printese, vanatori si animale fantastice, obiecte vrajite si alte minuni din basme vin de pe scena in mijlocul copiilor pentru a-si etala maretia. Teatrul de Animatie Tandarica a pregatit pentru copii si parinti scurte momente artistice in cadrul spectacolului „Freestyle Puppetry” de la ora 18:00, in zona Muzeului National de Arta al Romaniei.

Program artistic „Strazi deschise” in Sectorul 5, Strada Humulesti

Biblioteca Metropolitana Bucuresti ii asteapta pe cei mici, sambata si duminica, intre 10:00-12:00, la ateliere conversationale dar si la spectacolul de teatru de papusi „Licurici”.

Atelierul „Stela in vacanta” al Teatrului „Stela Popescu”, desfasurat sambata (orele 10:30-11:00) si duminica  (orele 11:00-11:30) ii va introduce pe cei mici in atmosfera estivala abordand diferite stiluri de joc si miscare.

Teatrul Constantin Tanase saluta publicul spectator, sambata, 15 iunie, incepand cu ora 11:00 pana la ora 11:40, invitandu-i la spectacolul „Buna ziua, Bucuresti!”

In seara zilei de sambata, 15 iunie, artistii Teatrului de Animatie Tandarica vor aduce la viata povestea „Motanului incaltat” intr-un spectacol de teatru de papusi, intre orele 18:00 si 19:10.

In ambele zile de weekend, timp de o jumatate de ora, cei mici au sansa de a patrunde intr-o lume in care totul e posibil si visele devin realitate printr-o serie de numere de magie interactive datorita show-ului „Universul magiei”, spectacol al Operei Comice pentru Copii care se va juca sambata, 15 iunie, de la 17:30 si duminica, 16 iunie, de la 10:30.

Programul dedicat copiilor continua cu Ansamblul de copii Andatino care ne va antrena la dans si voie buna, sambata, in intervalul 19:00-20:00.

Teatrul Dramaturgilor Romani va fi prezent pe strada Humulesti cu spectacolul „MAGITOT sunt eu”, un spectacol potrivit pentru toate varstele – educativ pentru copii, fascinant pentru adulti, care aduce spectatorilor o jumatate de ora de veselie si buna dispozitie atat sambata de la ora 20:00, cat si duminica, de la ora 19:30.

Artistul independent Vlad Benescu va oferi participantilor un spectacol stradal inedit de jonglerie, sambata intre orele 20:30-21:00 si duminica de la orele 19:00 pana la 19:30.

Programul artistic de duminica 16 iunie va continua, de la ora 18:00 cu un Minishow oferit de Circul Metropolitan Bucuresti, iar de la ora 18:30, Asociatia pentru Educatie „aRtelier 2020” prezinta Trupa de Teatru Gestual „neCUVINTE”, formata din copii/tineri cu deficiente de auz, care va performa in spectacolul „Cismigiu – Semnele comorii” ce concentreza in cateva scenete, frumusetea unui loc aflat in centrul orasului, si totusi departe de agitatia de zi cu zi.

Membrii Asociatiei Challenge Arts vor incanta publicul cu pasiunea lor pentru dans duminica, 16 iunie, de la ora 20:00 pana la 20:40.

Citește în continuare