Skip to content

Queen si Adam Lambert la Bucuresti (GALERIE FOTO si RECENZIE)

Probabil cel mai asteptat concert din Romania din acest an a avut loc pe 21 iunie in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Legendara formatie britanica Queen a cantat pentru prima data la noi in tara alaturi de Adam Lambert, iar impreuna ne-au oferit un spectacol pe cinste de care, cred eu ca si Freddie ar fi fost mandru.

In deschidere au cantat trupele Grimus, Jeremy? si Electric Pyramid, insa din pacate eu am ajuns foarte tarziu in Piata Constitutiei si am ratat aceste concerte.

Nu ai in fiecare zi ocazia sa-i vezi pe scena pe Brian May si pe Roger Taylor, asa ca atunci cand sunt la cativa metri in fata ta trebuie sa te bucuri la maxim de fiecare moment.

Multi dintre noi am crescut cu piesele Queen si sentimentul pe care il ai cand asculti in sfarsit acele melodii live este uneori de nedescris.

Adam Lambert este un artist complet si chiar daca initial au fost cateva temeri cum ca un astfel de show n-are cum sa fie la fel fara Freddie Mercury, artistul american a reusit sa ne ofere un alt tip de spectacol, dar care s-a ridicat la nivelul asteptarilor.

Am apreciat faptul ca nu vrea sa fie un copy-cat dupa Freddie, ci are un stil personal, pastrand insa evident influentele artistului legendar, pe care se vede cat de mult il respecta.

Another one bites the dust, Don\’t stop me now, Under Pressure, Crazy little thing called love, I want to break free si multe alte piese de colectie din istoria Queen s-au auzit pentru prima data live si in Piata Constitutiei din Bucuresti.

L-am avut si pe Freddie alaturi de noi, pe piesa Love of My Life, cantata la unison cu Brian May de toti cei prezenti la concert, iar Bohemian Rhapsody ne-a oferit un duet ireal intre Mercury si Lambert.

Bis-ul a cuprins celebrele We Will Rock You si We Are the Champions, incheind cum se cuvine cea mai lunga zi din an. Desi mi-as fi dorit sa aud si Show must go on live, acest lucru nu s-a intamplat.

Din pacate aceasta piesa nu este cantata foarte des in show-urile Queen + Adam Lambert.

Sper sa-i mai revedem pe Queen si pe Adam Lambert la Bucuresti, insa pana atunci, va las acum cu o galerie foto de la concertul din Piata Constitutiei.

Foto: Alin Pandaru pentru Urban.ro

Citește în continuare