Skip to content

RAD Art Fair 2024 anunta galeriile participante la cea de-a doua editie a evenimentului. Targul de arta din acest an va avea lucrari cu preturi  pornind de la 100 de euro.

RAD Art Fair 2024 se intampla anul acesta intre 16 si 19 mai la Caro in Bucuresti si anunta cele 25 de galerii si spatii expozitionale participante la cea de-a doua editie. 

Vor fi expusi peste 90 din cei mai relevanti artisti romani ai momentului, de la prezente tinere pana la artisti ce si-au inceput activitatea in anii ‘70 si au contribuit la fondarea scenei de arta contemporana din Romania.

Numarul galeriilor participante in acest an este in crestere cu 25% fata de anul trecut, iar 11 galerii participa pentru prima data. 

Galeriile participante la RAD Art Fair 2024 sunt: 2/3 galeria, Atelier 35, Biju, Cazul 101, Diptych, G15 Design, IOMO, Ivan, Jecza, Laborna, Lutnita, NEW NOW, Plan B, Gregor Podnar, Galeria Posibila, Anca Poterasu, Relicvar, Galeria Romana, Sabot, /SAC, Sandwich, Sector 1, Suprainfinit, Catinca Tabacaru si Zina.

Initiativa RAD isi propune sa consolideze si sa promoveze scena artistica locala, aducand impreuna artistii si galeriile de renume din Romania, alaturi de cei mai activi curatori si colectionari romani.

Sub directia artistica a Catincai Tabacaru si a Danielei Palimariu, RAD FAIR 2024 este organizat de cele 9 galerii fondatoare, care se numara printre cele mai prestigioase si vizibile din Romania: Cazul101, Jecza, Plan B, Galeria Posibila, /SAC, Sandwich, Sector 1, Suprainfinit, si Catinca Tabacaru. Printre noutatile acestei editii se numara expozitia RAD Design ce aduce in prim plan obiecte de design in serie limitata, precum si simpozionul dedicat dialogului intre curatori romani si internationali, RAD Curatorial. 

Editia din 2023 a demonstrat ca in Romania exista un oarecare interes pentru colectionarea operelor de arta contemporana. 

In cele patru zile de targ, galeriile participante au realizat, cumulat, vanzari, de peste un sfert de milion de euro. Acest succes a dus la o mica schimbare in viziunea scenei de arta asupra propriului potential de piata.

Pe parcursul celor 4 zile de targ, publicul va avea acces la lucrari create de peste 90 de artisti romani si internationali expozanti. Dintre acestea, peste 50 de lucrari vor avea preturi incepand de la 100 euro.

Vor avea loc sase discutii publice axate pe piata si scena de arta regionala cu oameni din domeni dar si un program educational pentru copii ce ofera zilnic ateliere cu artisti vizuali. 

In plus, vor fi expuse peste 30 de lucrari in Parcul de Sculpturi ocupand un spatiu de 5000 mp pe marginea lacului, cu acces gratuit, timp de o luna (9 mai – 9 iunie). 

Citește în continuare