Skip to content

Weekendul acesta, 20 de galerii de arta contemporana din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Chisinau, expun si vand opere de arta la targul RAD Art Fair 2023.

Incepand de astazi, 4 mai, pana duminica, 7 mai, la Hotel Caro din zona Floreasca a capitalei puteti vizita targul de arta contemporana RAD Art Fair 2023, prima editie a unui eveniment in premiera in ultimii ani care reuneste galerii de arta importante din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Chisinau.

Pe langa expunerea unor lucrari de arta si un parc de sculptura in aer liber, RAD Art Fair include atat oportunitatea de a achizitiona opere de arta contemporana dar si o serie de intalniri cu jucatori importanti de pe piata de arta romaneasca.

Este o initiativa colaborativa menita sa consolideze nucleul scenei artistice din Romania, oferind vizibilitate artistilor, galeriilor si producatorilor sai culturali si construind o baza pentru cresterea unei piete de arta sanatoase la nivel national.

Creat la initiativa Directoarelor Artistice Catinca Tabacaru si Daniela Palimariu, RAD Fair este organizat in mod colaborativ de Asociatia RAD prin galeriile de arta Cazul 101, Jecza, Mobius, Posibila, /SAC, Sandwich, Sector 1, Suprainfinit si Catinca Tabacaru. 

Asociatia RAD este compusa din galerii de arta de top din Romania, reunind o noua generatie de galeristi, colectionari, curatori, si sustinatori ai scenei nationale de arta contemporana.

Pentru editia sa de debut, veti descoperi reprezentanti ai unor galerii din Bucuresti: Atelier 35, Cazul 101, Diptych, Gaep, LeiLei, Mobius, Pogo, Galeria Posibila, Sandwich, Sector 1, Suprainfinit, /SAC si Catinca Tabacaru. De la Cluj au venit galeriile Biju, Viewing Room 17, Sabot, Plan B si Matca. De la Chisinau va puteti intalni cu reprezentantii galeriei Lutnita iar de la Timisoara galeria Jecza.

Vor avea loc prezentari individuale sau de grup, instalatii colaborative si un parc de sculpturi ce se intinde pe 5000 m2. 

In ansamblu, expozantii prezinta o selectie unica de lucrari si medii artistice, de la cei mai relevanti artisti contemporani (precum Stefan Caltia), pana la cei mai iubiti artisti istorici din Romania.

RAD propune si un robust program colateral cu dezbateri si tururi ghidate sustinute de profesionisti ai scenei de arta internationale si colectionari si un DJ Party cu acces gratuit pentru public.

Evenimentul are loc la Hotel Caro la adresa din Str. Barbu Vacarescu 164A, detalii despre bilete aici.

Citește în continuare