Skip to content

Radiohead va inregistra un nou album

Chitaristul Radiohead, Ed O’Brien, este convins ca impreuna cu cei din trupa vor lucra la un nou material, dupa „intalnirile online” din aceasta perioada in care au discutau despre planurile de viitor. Muzicianul a subliniat ca fiecare va lucra la partea sa din album si a adaugat ca atunci cand va fi momentul potrivit ei se vor reuni din nou.

Trupa Radiohead intentioneaza sa lanseze urmatorul album, dupa cel din 2016 intitulat „A Moon Shaped Pool”.

Ultimul material discografic a avut mai multe cantece vechi, ceea ce explica diferitele perioade ale grupului. O’Brien nu stie cu exactitate cand va aparea noul album. Trupa planificase un turneu in 2021, dar de atunci planurile sunt indoielnice datorita pandemiei.

O´Brien (EOB) si-a lansat albumul solo de debut „Earth” pe 17 aprilie, si contine single-ul „Shangri-La” si piesa „Brasil”, al carui videoclip este regizat de Andrew Donoho.

Formatia rock Radiohead a fost fondata in 1986, in Marea Britanie, si a devenit cunoscuta la nivel mondial dupa lansarea piesei „Creep” (1992) si al albumului de debut „Pablo Honey”, un an mai tarziu.

Trupa ii are ca membri pe Thom Yorke (voce, chitara), Jonny Greenwood (chitara), Colin Greenwood (bas, clape), Ed O’Brien (chitara) si Philip Selway (tobe).

Anul trecut, Radiohead a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame si are in palmares peste 20 de premii si 16 nominalizari la Brit Awards.

Cel de-al doilea album, „The Bends”, lansat in anul 1995, a cucerit publicul prin atmosfera densa de chitara a pieselor si interpretarea expresiva a vocalistului Thom Yorke. A urmat al treilea album al trupei, „OK Computer” (1997), cu un sunet expansiv. La inceputul anilor 2000 au lansat materialele discografice „Kid A” (2000) si „Amnesiac” (2001), ajungand la apogeul popularitatii mondiale.

Cele trei materiale discografice de succes: „OK Computer”(1998), „Kid A” (2001) si „In Rainbows” (2009) au primit trofeul pentru cel mai bun album de muzica alternativa la premiile Grammy.  

La MTV Video Music Awards, trupa a primit premiul Best Art Direction pentru clipul „There There”, in anul 2003.

Cel de-al noualea album de studio al Radiohead, „A Moon Shaped Pool”, a fost lansat in mai 2016 pe site-ul Radiohead si in magazinele de muzica online.

Albumul contine cateva cantece scrise cu ani in urma, inclusiv piesa „True Love Waits”, si altele acompaniate de London Contemporary Orchestra cu viorile si corul.

A fost cel de-al saselea album care s-a clasat pe prima pozitie in topurile din Marea Britanie, iar in Statele Unite a ajuns pe locul trei. De asemenea, a fost al cincilea material Radiohead nominalizat la Mercury Prize.

Fanii Radiohead s-au bucurat de videoclipurile pentru single-urile „Burn the Witch” si „Daydreaming”, acesta din urma fiind regizat de Anderson, ambele incluse pe „A Moon Shaped Pool”.

Citește în continuare

Saptamana in 10 imagini

A fost o saptamana in care au inceput relaxarile sociale peste tot in lume. Imaginile prezentului sunt inca bizare pentru ce eram obisnuiti despre activitatile de lifestyle si timp liber,…

Citeste mai mult