Skip to content

Rafael Nadal si Carlos Alcaraz fac dublu pentru Spania la Jocurile Olimpice. Alcaraz e la prima participare, Nadal are doua medalii de aur, una dintr-o finala cu Florin Mergea si Horia Tecau.

Rafael Nadal si Carlos Alcaraz fac dublu pentru Spania la Jocurile Olimpice. Alcaraz e la prima participare, Nadal are doua medalii de aur, una dintr-o finala cu Florin Mergea si Horia Tecau.

Unul dintre cele mai asteptate momente de la Jocurile Olimpice de la Paris este cu siguranta meciurile pe care le va juca Sppania la dublu pe stadionul de la Roland Garros.

Rafael Nadal si Carlos Alcaraz vor juca impreuna la dublu la aceste Jocuri Olimpice, a anuntat miercuri federatia spaniola de tenis.

Anuntul vine la trei zile dupa ce Alcaraz, in varsta de 21 de ani, a castigat pentru prima data Openul Frantei – obtinand al treilea trofeu de Grand Slam  din cariera.

Aceleasi terenuri folosite in fiecare an pentru Openul Frantei vor gazdui tenisul olimpic. Nadal a castigat aici Openul Frantei de 14 ori, un record istoric. De altfel are si o statuie in acest complex sportiv.

Alcaraz, care va fi la prima sa participare la Jocurile Olimpice, este considerat urmasul traaditieie lui Nadal in tenisul spaniel, fiind de altfel si un mare fan al lui Nadal. Cei doi formeaza in acest moment cel mai spectacculos culu de dublu si sunt candidate seriosi pentru o medalie olimpica de aur.

„Jocurile Olimpice au loc o data la patru ani si este un turneu special in care nu joci doar pentru tine, ci si pentru o tara, reprezentand fiecare spaniol”, a declarat Alcaraz, locul 2 pe locul 2 in clasament. „Cred ca anul acesta as alege aurul olimpic”, a spus in urma cu cateva zile Alcaraz cand a castigat Roland Garross.

Nadal este de doua ori castigator al medaliei de aur olimpice, o data in 2008 la Jocurile Olimpice de la Beijing cand a facut echipa cu Fernando Gonzales, si a doua ora in 2016 la Jocurile Olimpice de la Rio cand a facut echipa cu Marc Lopez si i-a avut adversari in finala pe Florin Mergea si Horia Tecau, castigatori ai medaliei olimpice de argint.

Orange ofera prin concurs 5 premii a cate 2 bilete la marele eveniment sportiv de la Paris. Aflati detalii aici

Marc Lopez si Rafael Nadal (3rd R), Florin Mergea si Horia Tecau, Steve Johnson si Jack Sock

Citește în continuare