Skip to content

Rag n Bone Man vine in Romania!

Rag N\’ Bone Man va canta anul acesta in Romania, alaturi de Tom Odell, ei fiind primele nume anuntate pentru un nou festival. Awake Festival va avea loc in aceasta toamna pe domeniul Teleki din Gornesti, judetul Mures, iar biletele s-au pus deja in vanzare.

In weekendul 1-3 septembrie va avea loc prima editie a festivalului care a mai confirmat artisti precum Subcarapti, Jurjak, Golan, Les Elephants Bizarres si Mary PopKids. Amplasat in inima Transilvaniei, domeniul Teleki din Gornesti include un parc dendrologic de 6.5 ha, cu arbori seculari si poienite incantatoare, ce inconjoara castelul Teleki, monument arhitectural din secolul al XVIII-lea, supranumit de localnici „cel mai frumos castel din Ardeal”. Natura si istoria au creat aici un loc de joaca de poveste, un spatiu perfect pentru o explozie de culoare, sunete si good vibes.

AWAKE isi propune sa ofere publicului o experienta eclectica, concentrandu-se nu doar pe muzica, dar si pe armonia dintre natura si arta, integrand in peisajul feeric al domeniului Teleki diverse elemente creative, precum instalatii artistice, proiectii video, teatru interactiv sau sesiuni de spoken word poetry.

„Ideea pentru AWAKE s-a nascut in urma unor discutii patimase si foarte insistente cu un grup hotarat de fani din Targu Mures care ne-au convins de oportunitatea organizarii unui nou festival in zona, unde exista o lunga traditie muzicala si artistica in general, nemaivorbind de un public entuziast, cunoscator de muzica buna si tot ce-i nou. Dupa ultima editie B\’ESTFEST din 2013, ne propuseseram sa initiem un nou festival, dar cautam locatia ideala pe care au gasit-o prietenii nostri din Targu Mures dupa 1 an de cercetari in zona. Mi s-a taiat respiratia cand am ajuns pe domeniul Teleki din Gornesti – acel parc cu arbori seculari, statui in stil baroc si poienite parca special desenate pentru scenele unui festival, cu Muresul curgand pe toata lungimea parcului. A fost dragoste la prima vedere si am decis pe loc ca acolo va avea loc festivalul AWAKE.”, a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

Pe parcursul celor trei zile de festival, domeniul Teleki se va umple de ritm si energie, iar cararile umbrite vor ghida pasii catre diverse atractii, precum The Forest Library – biblioteca in aer liber, spatiu special creat pentru un moment de relaxare alaturi de o carte buna; Serenity Meadow – zona de „wellbeing” pentru cursuri de yoga si pillates sau The Brewery – spatiul in care cele mai interesante tipuri de bere artizanala isi vor gasi locul. Printre zonele de interes se va numara si The AWAKE Platform, o platforma sociala destinata initiativelor creative, cu workshop-uri interactive, conferinte inspirationale si sesiuni de „idea pitching”.

Rag’n’Bone Man, fenomenul muzical care a luat cu asalt topurile din zeci de tari, va fi prezent in exclusivitate in Romania, la prima editie a festivalului AWAKE, iar noi v-am povestit mai multe despre el aici. 

Alaturi de Rag’n’Bone Man, headliner la AWAKE este Tom Odell, artistul care a reusit sa cucereasca publicul la doar 22 de ani, odata cu lansarea hitului Another Love. Castigator al BRITs Critics\’ Choice Award in 2013, Tom Odell a lansat pana acum doua albume de succes. Printre artistii care urca pe scena la prima editie AWAKE se numara si Mary PopKids, trupa de alternative pop din Budapesta, prezenti si ei la mari festivaluri ca Sziget, Strand si Volt. In lineup se afla si Subcarpati, Golan, Jurjak si Les Elephants Bizzares, urmand ca in curand sa fie anuntate noi nume.

Abonamentele pentru cele de 3 zile de AWAKE s-au pus azi in vanzare pe site-ul eventim.ro si in magazinele partenere, la pret promotional SPEED BIRD de 101 lei, respectiv 125 lei incluzand camping. Promotia este valabila pana joi, 23 februarie. Dupa aceasta data, in perioada EARLY BIRD, abonamentele de 3 zile vor fi 151 lei, respectiv 175 lei incluzand camping, pana miercuri, 31 mai. Din 1 iunie, pana joi, 31 august, in perioada de PRESALE, abonamentul de 3 zile va fi disponibil la pretul de 181 lei, respectiv 205 lei incluzand camping, iar in prima zi de festival, abonamentele vor fi disponibile la pretul de 201 lei. Toate preturile includ comisioanele de ticketing.

Citește în continuare