Skip to content

Razvan Mazilu monteaza musicalul „Cabaret” pe scena Teatrului Odeon. Premiera in Martie.

Dupa ce a montat acelasi „Cabaret” de Joe Masteroff, muzica de John Kander, versuri de Fred Ebb, la Teatrul German din Timisoara in 2014, Razvan Mazilu aduce la Bucuresti povestea de dragoste dintre un scriitor american si o dansatoare de cabaret din Berlinul anilor 30.

Montarea – care va avea premiera in luna martie la Odeon – ii are in distributie pe Ioana Marcoiu, Valcu Silvian, Mihai Smarandache, Oana Ștefănescu, Ionel Mihăilescu, Antoaneta Zaharia, Eduard Trifa, Meda Victor, Sabrina Iaschevici, Cristina Danu, Anca Florescu, Vlad Birzanu, Cezar Antal, Marian Lepadatu, Relu Poalelungi. Scenografia va fi semnata de Sabina Spatariu, asistent de coregrafie va fi Monica Petrica.

“Cabaret” este un musical scris la sfarsitul anilor 60 care a cunoscut multe montari de succes la Londra sau New York, si a beneficiat si de un film in 1972, regizat de Bob Fosse cu Liza Minelli in rolul principal.

 Filmul a castigat in acel an 8 premii Oscar, inclusiv pentru cea mai buna actrita si cel mai bun regizor si a devenit reprezentativ pentru cariera Lizei Minelli.

In Romania, povestea fetelor de la cabaretul Kit Kat Klub a mai fost montata la Timisoara, intr-o versiune exceptionala cu actorii de origine germana, unii sositi chiar de la Berlin pentru acest spectacol, versiune care a transformat povestea intr-o metafora a puterii de a invinge atrocitatile nazistilor prin iubire si muzica. In montarea de la Timisoara regizata de acelasi Razvan Mazilu, care a avut orchestra pe scena parte din poveste, iar spectatorii au stat la mese, ca la cabaret, scenografia a fost realizata de Dragos Buhagiar, iar decorul a fost un personaj in plus in poveste.

Cabaret, regia Razvan Mazilu, Timisoara

Răzvan Mazilu este un pionier al genului musical in Romania, fiind regizorul care a semnat cele mai multe producții de gen din tara noastra: “West Side Story”, “Sunetul Muzicii”, “Cabaret”, “Full Monty”, “Mon Cabaret Noir”, “Cartile Junglei”, “Familia Addams”, “We Will Rock You” etc.

Artist complet, Mazilu are in grija regia, coregrafia si costumele spectacolelor sale, realizand de fiecare data imagini foarte puternice in fiecare scena si transformari spectaculoase.

Citește în continuare