Skip to content

Recomandare: The Night Before (recenzie)

  • envelope icon

Aveti chef de o comedie de sarbatori care sa nu fie nici prea dulceaga si previzibila dar nici ca cada in cealalta extrema si sa fie exagerat de cinica? Atunci dati o sansa comediei THE NIGHT BEFORE , regizata de Jonathan Levine (50/50)!

The Night Before ii are protagonisti pe Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) si Chris (Anthony Mackie), prieteni din copilarie, care in ultimii zece ani, au petrecut impreuna Craciunul, cu excese de tot felul.  Acum, fiindca se afla in pragul maturitatii, iar aceasta traditie este gata sa apuna, ei incearca sa petreaca un Craciun de neuitat, mergand la Nutcracka Ball – cea mai grozava petrecere din Ajunul Craciunului.
Filmul urmeaza trendul comediilor „obraznice” de genul This is the end, Neighbors, dar fiind totusi vorba de Craciun, filmul are o incarcatura emotionala, tonul e mai moderat iar personajele sunt in final absolvite, dupa ce si-au invatat lectia. Asta nu inseamana ca nu e fun, dezmat si destrabalare!
In centrul filmului se afla prietenia, prin urmare, chimia dintre cei trei actori, cu personalitati diferite, este foarte importanta. Personajul principal ramane totusi Ethan, interpretat de Joseph Gordon-Levitt, un pierde-vara care,  in timp ce prietenii sai au avansat in mariaj si cariera, a batut pasul pe loc.  In seara aceasta cei trei vor participa pentru ultima oara la petreceri de genul acesta, pentru ca sotia lui Isaac e gravida, iar la anul Isaac va fi nevoit sa-si petreaca Craciunul in familie.  Prin urmare, desi Ethan este obligat sa admita importanta acestor lucruri, el spera in secret ca petrecerile lor desantate vor mai continua si in viitor. La incheierea noptii insa, cei trei prieteni nu vor mai fi niste destrabalati, ci vor deveni cei trei intelepti.
Cel mai tare personaj nu este niciunul din cei trei, ci Mr Green, interpretat de Michael Shannon. El este un profesor prajit, care fumeaza marijuana si care ar avea de spus mai multe decat  ar parea. Miley Cyrus are si ea o aparitie scurta, in care face ce stie ea mai bine: canta!

Distributia e completata de actori de comedie precum Jillian Bell, Lizzie Caplan, Ilana Glazer, Aaron Hill, sau James Franco.
 Un alt atu al filmului este coloana sonora care combina clasicele cantece de Craciun, cum ar fi “Twelve Days of Christmas,” “Christmas in Hollis,” sau “Oh, Holy Night,” cu interpretarile originale date de Darlene Love cantecelor “All Alone on Christmas” sau “Christmas (Baby Please Come Home)” sau ale formatiei My Morning Jacket, care interpreteaza cantecul “Please Come Home for Christmas” acompaniat de niste sunete specifice.

Una peste alta, The Night before, e un film potrivit pentru a intra in starea sarbatorilor de iarna!
 

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *