Skip to content

Dupa sase ani de pauza, Red Hot Chili Peppers au anuntat al doilea album al anului 2022. „Return of the Dream Canteen” urmeaza sa fie public in octombrie

Credit line: Profimedia

Formatia americana Red Hot Chili Peppers a anuntat in timpul concertului din Denver, Colorado (USA) lansarea unui nou dublu album de studio, „Return of the Dream Canteen”. Ulterior, informatia a aparut si pe contul de Twitter al formatiei, prezentand coperta noului album.

Albumul va fi lansat pe 14 octombrie si va fi distribuit de Warner Records si produs de Rick Rubin, cu care RHCP are o veche colaborare, lucrand cu acesta si la precedentul disc al formatiei in aprilie, „Unlimited Love”, dar si pentru „Blood Sugar Sex Magik” din 1991 si „Californication” din 1999.

Dupa sase ani de pauza, formatia s-a intors in atentia publicului mondial cu doua albume anul acesta, „Unlimited Love”, lansat in aprilie 2022, si „Return of the Dream Canteen”.

Momentan, trupa este in turneu in SUA, dar au anuntat deja ca vor organiza un turneu mondial anul viitor, urmand sa concerteze in numeroase tari printre care Marea Britanie, Spania, Italia, Tarile de Jos, Ungaria, Irlanda, Belgia, Germania, Franta si Canada.

Grupul rock Red Hot Chili Peppers a fost infiintat la Los Angeles in 1983. Stilul muzical al trupei combina in principal elemente de rock si funk, cu influente punk, metal si rap. Pana in prezent, trupa a castigat sapte premii Grammy si a lansat 12 albume de studio, care au fost vandute in peste 80 de milioane de copii pe plan mondial. Totodata, acestia mai au sase premii Grammy, trei Brit Awards si patru American Music Awards.

In 2012, trupa a ajuns si in Romania, si a concertat pe Arena Nationala, unde chitaristul Josh Klinghoffer a urcat pe scena cu piciorul bandajat si au cantat pentru peste 45.000 de oameni.

Citește în continuare