Skip to content

Regizorul francez Jean-Luc Godard a murit prin sinucidere asistata, a confirmat avocatul sau. Gratie distribuitorului Independenta Film, puteti vedea gratuit, online, ultimul sau film ๐—Ÿ๐—ฒ ๐—น๐—ถ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฑ’๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ

Jean-Luc Godard, unul dintre cei mai influenti cineasti ai secolului al XX-lea, a murit „linistit la domiciliu”, marti, la varsta de 91 de ani. Avocatul familiei sale a confirmat ulterior ca acesta a murit prin sinucidere asistata.

„Godard a recurs la asistenta juridica in Elvetia pentru o plecare voluntara, deoarece era lovit de „multiple boli invalidante”, potrivit raportului medical”, a declarat Patrick Jeanneret, confirmand o informatie publicata de ziarul Libรฉration.

In Elvetia, exista diferite forme de eutanasie, cum ar fi eutanasia pasiva si sinuciderea asistata. Aceasta din urma, care nu este reglementata in mod specific, dar este autorizata in anumite conditii, este cea mai cunoscuta practica.

Nascut pe 3 decembrie 1930 la Paris, cel mai ilustru dintre artistii de film franco-elvetieni a murit pe 13 septembrie, iar trecerea sa in nefiinta a fost marcata inclusiv de presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

A studiat la Universitatea din Paris si intentiona sa urmeze o cariera in antropologie. Desi nu si-a finalizat niciodata studiile, interesul sau pentru etnologie a influentat stilul sau de filmare, deoarece va folosi tehnici de film documentar pentru a crea ceea ce s-a numit „cinema veritรฉ”.

Interesul sau pentru filme a crescut in 1950, cand s-a alaturat Cinรฉ-Clubului din Cartierul Latin. Acolo i-a intalnit pe Claude Chabrol si Francois Truffaut, care vor deveni, de asemenea, membri influenti ai Nouvelle Vague.

In decursul unei cariere de peste 60 de ani, Godard a lasat in urma peste 100 de filme si se poate vorbi despre pierderea unuia dintre cei mai mari cineasti ai tuturor timpurilor.

Un artist cu un temperament romantic, un inventator al frumusetii ca nimeni altul, un geniu al provocarii, un cineast pe rand adorat si urat, Godard sta in istoria cinematografiei mondiale, langa geniile creatoare Michelangelo Antonioni si Ingmar Bergman.

In perioada 13 โ€“ 19 septembrie, prin amabilitatea distribuitorului roman Independenta Film puteti vedea gratuit, ๐—Ÿ๐—ฒ ๐—น๐—ถ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฑ’๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ, ultimul film al lui Jean-Luc Godard , castigator al Palme d’Or Special, Cannes 2018.

Filmul poate fi vazut aici https://vimeo.com/ondemand/lelivredimage/, link-ul este valabil 48 de ore din momentul accesarii, pentru a fi accesat trebuie sa aveti cont vimeo si sa fiti logat.

Daca vreti sa descoperiti mai multe dintre filmele celui care a schimbat fundamental istoria cinematografiei, iata trei dintre cele mai cunoscute filme ale lui Jean-Luc Godard

A bout de souffle , 1960

Primul film al lui Godard l-a catapultat la faima ca unul dintre membrii de frunte ai miscarii franceze „Noul Val”, condusa de tineri critici si regizori care cautau sa sparga tiparele cinematografice.

In aceasta poveste de dragoste sortita esecului dintre micul infractor Jean-Paul Belmondo si tanara americana Jean Seberg, Godard a combinat multe dintre primele sale iubiri si ale Noului Val: filmele de serie B de la Hollywood si filmul noir.

Le Mรฉpris, 1963

Pe insula italiana Capri, Godard intercaleaza scene de la o filmare a Odiseei lui Homer in povestea contemporana a unei tinere si frumoase Brigitte Bardot, care se dezice discret de sotul ei dupa ceea ce ea considera a fi un act de dezmat.

Pierrot le Fou, 1965

Considerat cel mai autobiografic film al lui Godard, Belmondo joaca rolul unui barbat casatorit nefericit, care porneste intr-o nebunie criminala cu fosta sa iubita (interpretata de Anna Karina, prima sotie a lui Godard, de care tocmai divortase). El sfarseste prin a o impusca si apoi incearca sa se arunce in aer.

Citeศ™te รฎn continuare

Dupa moartea Reginei Elisabeta, audienta โ€žThe Crownโ€ a crescut cu 800%. Filmarile pentru sezonul 6 au fost oprite din respect, creatorul Peter Morgan a declarat ca โ€žThe Crown este o scrisoare de iubire pentru ea." In UK, cinematografele vor fi inchise in ziua inmormantarii.

In urma mortii Reginei Elisabeta a II-a, vizualizarile pentru serialul โ€žThe Crownโ€ au crescut cu 800%, primul sezon aflandu-se pe primele locuri in clasamentele Netflix din intreaga lume. Vestea vine…

Citeste mai mult