Skip to content

Retrospectiva: evenimentele dance ale anului 2014 in Romania

Nu intram in 2015 pana nu recapitulam evenimentele dance organizate anul acesta in Romania. Festivaluri, concerte, turnee mondiale sau simple seri de club cu DJ-i cunoscuti – pe toate le-am avut in vedere cand am tras linie.

Chiar daca prima jumatate a anului 2014 a fost destul de secetoasa pentru fanii muzicii electronice din Romania, toamna si inceputul iernii au fost de-a dreptul multumitoare in ceea ce priveste evenimentele si numele aduse de promoterii romani in tara, mai ales pentru impatimitii genului trance.

1-3 mai: Kudos Beach, Sunwaves 15 si The Mission 1st of May @ Mamaia

De 1 Mai nu am stat acasa, ci am fost la mare. In Mamaia am poposit sambata, 3 mai, in ultima si cea mai importanta noapte a minivacantei de 1 Mai. Am vizitat landmark-urile pasionatilor de muzica electronica: Kudos Beach si festivalurile Sunwaves 15 si The Mission 1st of May.

19-22 iunie 2014: Electric Castle Festival @ Castelul Baffny, Cluj

Cea de-a doua editie a festivalului Electric Castle a fost un real succes, devenind cel mai mare festival din inima Transilvaniei si, spunem noi, si din Romania.Anul acesta i-am putut vedea pe Rusko, Kraak & Smaak, Thievery Corporation, DJ Fresh, Oliver Koletzki, Subcarpati, Suie Paparude si multi, multi alti artisti de toate genurile electronice.

25 aprilie: Armada Night @ Arenele Romane Bucuresti

Dupa ce in urma cu doi ani i-a adus la Bucuresti pe W&W si Sebastian Brandt, brandul de petreceri Armada Night s-a intors in aprilie la Arenele Romane cu cel mai mare eveniment trance al primaverii. Am dansat pana dimineata cu Aly & Fila, Christina Novelli, Snatt & Vix si Ellie White.

 

19 iulie: The Mission – In The Park @ Parcul Herastrau Bucuresti

Asta-vara ne-am lasat condusi in bass de catre Solomun, H.O.S.H., Rosario Internullo, Adrian Eftimie si Mano in prima editie a unui nou eveniment marca The Mission.

26 iulie: Liberty Parade 2014 @ Plaja Venus-Saturn

Plaja dintre Venus si Saturn a gazduit cel mai mare (ca numar de participanti) eveniment dance care se intampla anual in Romania. Liberty Parade 2014 a adunat la Black Sea Arena peste 70.000 de petrecareti, spun organizatorii, acestia dansand pana in zorii zilei, cand soarele era de ceva vreme la orizont. Headlinerul editiei de anul acesta a fost UMEK.

 

7 octombrie: Armada Night LIVE @ Arenele Romane Bucuresti

Familia trance din Romania si-a dat intalnire la Arenele Romane, unde Armada Night s-a intors cu al sau concept LIVE. Au urcat la pupitru nume grele din muzica trance: Alexander Popov, Mark Sixma, Simon O\’Shine si Snatt & Vix. La microfon le-am vazut si auzit live pe Susana si pe Alexandra Badoi.

25 octombrie: Maraton 5 Years Anniversary @ Palas Iasi
Maraton a sarbatorit in toamna 5 ani de experienta si 20 de petreceri cu o editie aniversara intr-un decor de poveste. In inima Iasului, aproape de Palatul Culturii, Maraton i-a adus pe Audiofly, Lee Burridge, Cristi Cons si Mike T, alaturi de cel mai fin sunet de pe piata – Funktion One si vizualuri care ne-au taiat respiratia.

7 noiembrie: We Dance with Adam Beyer @ Kristal Glam Club Bucuresti

Multi promoteri isi incep activitatea cu un eveniment intr-unul din cluburile consacrate ale Bucurestiului. Ei bine, We Dance ne-a invitat pentru prima data in cei aproape 6 ani de existenta in Kristal Glam Club pentru a-i asculta pe Kozo, Cap si, omul momentului in zona techno, Adam Beyer.

8 noiembrie: Armin Only – Intense @ Romexpo Bucuresti

La inceputul lunii noiembrie, Romexpo a fost gazda evenimentului pe care o mare parte dintre cei prezenti il numesc nu doar party-ul dance al anului in Romania, asa cum o facem noi, ci si una dintre cele mai frumoase nopti traite. Armin van Buuren a revenit in Romania cu cel mai mare show al sau, Armin Only: Intense.

6 decembrie: Aly & Fila The Other Shore Album Tour @ Kristal Glab Club Romania

Mos Nicolae a venit la trancerii romani cu un extended set extraordinar de la Aly & Fila in Kristal Glam Club, in cadrul turneului mondial de promovare a noului album The Other Shore. Line-up-ul a fost completat de Sundancer, Snatt & Vix si Alexandra Badoi.
 

2014 a venit si cu dezamagiri. Dupa doua editii la Romexpo in 2012 si 2013, anul acesta Sensation nu a mai poposit in Romania. Insa cea mai mare deceptie a fost concertul Avicii, anuntat de MEI Concerts cu mare fast si anulat apoi fara prea multe explicatii. De notat este si faptul ca cei de la The Mission au renuntat la festivalul The Mission Dance Weekend din vara in dauna unor petreceri underground in Bucuresti.

Voi la ce evenimente dance ati fost in 2014 in Romania despre care puteti spune ca sunt memorabile?

Citește în continuare

First Date in 2015

Prima zi din 2015. Prima petrecere techno care incepe la 5 dupa-amiaza. Prima oara cand cea mai noua locatie din București isi deschide usile pentru un eveniment. Pentru tot acest…

Citeste mai mult