Skip to content

“Richard al III-lea”, regizat de Silviu Purcarete la Tokyo Metropolitan Theatre, difuzat pentru prima data in Romania, miercuri, 17 iunie, de la ora 20.00

Silviu Purcarete a cucerit publicul japonez inca din 2008 de cand a prezentat pe scena Tokyo Metropolitan Theatre spectacolul “Lulu”, una din cele trei productii ale Teatrului National “Radu Stanca” Sibiu, urmat la putin timp de “Calatoriile lui Guliver” (2012) si “Oidip” (2014).

Cel mai cunoscut actor de teatru si film din Japonia, Kuranosuke Sasaki, interpreteaza momentele de glorie si de distrugere ale personajului infernal

Spectacolul din 2017 care descrie gloria si decaderea regelui Richard al III-lea are la baza piesa omonima scrisa de William Shakespeare, una din piesele de referinta ale dramaturgului englez.

Intr-o interpretare curajoasa, care exploreaza la maximum capacitatile celor 19 actori implicati, pe aceeasi scena, regizorul Silviu Purcarete realizeaza un spectacol complet nou, in care Dragos Buhagiar semenaza scenografia si costumele, iar Vasile Sirli muzica. Pentru viziunea sa artistica atat de complexa si creatiile scenice invaluite de o energie speciala, Purcarete este supranumit de japonezi “Ninagawa al Romaniei”.

Durata spectacolului este de 2h 20min, este in japoneza si va fi tradus in limbile romana si engleza. De asemenea, nu este recomandat copiilor sub 7 ani.

Dintre recomadarile zilei de 17 iunie

Conferinta speciala a reputatului teatrolog George Banu in dialog cu Krzysztof Warlikowski, de la ora 11.00, precum si spectacolele: “Profesorul Bernhardi” (r. Thomas Ostermeir, Teatrul Schaubuhne am Lehniner Platz Berlin, ora 14.20), “Coriolan si Du Liniang” (Hangzhou Baiyue Culture Creative – Zhejiang Xiaobaihua Yue Opera Hangzhou, opera, partea a II-a, ora 17.15), “Ur – Hamlet” (r. Eugenio Barba, film Claudio Coloberti, Odin Teatret – Theatrum Mundi, ora 18.45) si spectacolul stradal “The Fragrance of Time” (r. Jerzy Zon, Teatr KTO, ora 23.10).

Spectacolele si evenimentele din cadrul editiei speciale #FITSonline sunt difuzate gratuit, in limbile romana si engleza, exclusiv pe site-ul festivalului www.sibfest.ro/fits-online si pe pagina de Facebook FITS, in limba romana. Pe site, spectacolele sunt transmise si in reluare, in fiecare seara, de la 00:00 pana a doua zi la 12:00.

Pe pagina de Facebook sunt difuzate doar premierele, conform programului de pe site.

Spectatorii care intampina probleme in accesarea online a transmisiunilor din cadrul festivalului au la dispozitie un info call #FITSonline, care se poate apela in fiecare zi de festival, intre orele 9:00 si 00:00, la numarul de telefon 0728 048 830. 

Citește în continuare