Skip to content

Ricky Gervais, Taika Waititi, Zac Efron, Olivia Munn sunt vocile unei animatii realizate de o organizatie care lupta pentru a inlatura testele realizate pe animale de companiile care produc produse cosmetice

Personajul principal al animatiei este Ralph, un iepure olog de o ureche si un ochi, in urma testelor la care a fost supus. “Save Ralph” este numele animatiei, realizate cu tehnica stop-motion –  o tehnica care face ca obiectele din jurul nostru sa para a se deplasa de unele singure. Obiectul este mutat cu pasi mici, intre cadre fotografiate individual, creand iluzia de miscare atunci cand o serie de cadre sunt rulate ca si o secventa cotinua.

Scurt-metrajul va fi lansat pe 6 aprilie, iar realizatorii au facut public un teaser. In acesta apare Ralph – iepurele, personajul principal, care are o ureche badajata, iar ochiul drept e rosu.

Ralph spune ca nu mai vede cu acel ochi si aude constat un tiuit in urechi.

Humane Society International este ONG-ul care finanteaza realizarea animatiei, in cadrul campaniei #SaveRalph, menite sa combata testele realizate pe animale.

Anual, in laboratoarele cosmetice, peste 100 de milioane de animale sunt supuse diferitelor teste. Multe dintre acestea provoaca suferinta animalelor, care sunt injectate cu diverse substante sau pielea carora este unsa cu produse aflate in teste.

Caini, pisici, iepuri, broaste sau sobolani sunt animale sacrificate in cadrul testelor produselor cosmetice. Mare parte din totalul animalelor folosite la teste cosmetice, aproape 80%, sunt sobolani sau soareci.

Exista alternative de analiza a asigurantei si eficientei unui produs, de aceea, multe organizatii lupta sa inlature definitiv testarea pe animale. In plus, aparatorii animalelor sustin ca AND-ul animalelor este diferit de cel al oamenilor, asa ca testele nu pot fi considerate 100% sigure.

Taika Waititi, unul dintre vocile din “Save Ralph” a scris un mesaj de sustinere a productiei pe Twitter: “E un lucru foarte cool care va fi lansat in curand. Daca nu va place sau daca nu-l urmariti, nu mai putem fi prieteni. #SaveRalph”, a fost mesajul artistului.

In ultimii ani, Taika Waititi este revelatia Hollywood-ului cu succese uriase de box office prin „Jojo Rabbit” si „Thor: Ragnarok”.

Waititi s-a nascut in Noua Zeelanda si a debutat ca actor in 1999 intr-un film cu buget foarte mic. Din 2002 a inceput sa scrie scenarii si sa regizeze scurtmetraje prin care a captat atentia Hollywood-ului, fiind nominalizat la Oscar pentru „Best Live Action Short Film” in 2004 cu „Two Cars, One Night”.

Acesta a castigat, in 2020, cate un trofeu Oscar si BAFTA pentru „Jojo Rabbit”, ambele pentru „Cel mai bun scenariu adaptat”.

La cateva luni dupa castigarea trofeului Oscar, Taika Waititi a anuntat ca va scrie si va regiza urmatorul episod din seria Star Wars. Mai multe puteti citi aici:

Citește în continuare