Skip to content

R.I.P. Christopher Lee!

 Doliu profund in lumea filmului! Cinematografia mondiala a mai ramas fara o vedeta, dupa ce Christopher Lee s-a stins din viata, la varsta de 93 de ani.

Cu toate ca vestea trista d-abia a fost lansata, Christopher Lee s-a stins din viata duminica dimineata, la spitalul Chelsea and Westminster din Londra. El fusese spitalizat din cauza unor probleme respiratorii si a unei insuficiente cardiace. Decizia de a nu informa imediat presa in legatura cu decesul a aparţinut sotiei sale care a preferat ca  inmormantarea sotului ei sa ramana o chestiune privata.

Actorul britanic l-a interpretatat, in tinerete, pe contele Dracula, dar si-a dobandit faima si cu roluri precum cel al contelui Dooku din Razboiul stelelor sau Saruman din Stapanul inelelor. Actorul a aparut in 275 de filme, detinand recordul Guinness pentru cele mai multe roluri jucate in cinematografie.

Christopher Lee s-a nascut in 1922, in Londra, Christopher Lee si a devenit celebru pentru rolurile sale negative dar si pentru vocea inconfundabila. Christopher Lee a avut o viata palpitanta, fiind nu doar actor ci si muzician, militar, muzician ci si spion. Actorul a recunoscut ca a fost agent secret alaturi de Ian Fleming, varul sau, in organizatia The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Lee a fost pe langa prietenul autorului lui James Bond – Ian Fleming si sursa de inspiratie pentru celebrul erou.

Christopher Lee a cochetat si cu muzica rock, avand la activ colaborari cu trupele Manowar si Rhapsody of Fire, dar si doua albume cu colinde de Craciun, in varianta rock.

 R.I.P Christopher Lee!!

Citește în continuare