Skip to content

Robert Irwin, fiul exploratorului Steve Irwin, este una dintre vocile “Bluey”, serial de desene animate foarte indragit si in Romania. Tatal sau, cunoscut pentru documentarele realizate pentru Discovery, si-a pierdut viata in 2006, dupa ce a fost intepat de o pisica de mare

Robert Irwin, in varsta de 17 ani acum, este vocea personajului Alfie din sezinul al doilea din desenele animale “Bluey”. Alfie este vanzator intr-un magazin de jucarii, in prima lui zi de lucru. Bluey, Bingo si tatal lor vin sa cumpere un cadou pentru un prieten al lor.

Serialul spune povestea unei familii de catelusi din rasa Blue Heeler: Blue – o fetita de 6 ani, sora ei mai mica, Bingo si parintii lor, Cilli (mama) si Banditul (tatal).

Desenul animat a devenit extrem de cunoscut in intreaga lume si este foarte apreciat pentru ca vorbeste extrem de onest despre emotii si copilarie.

Si  – in plus – ofera multe idei de joaca parintilor. Serialul a fost creat de Joe Brumm și produs de Ludo Studio. A primit un premiu Emmy Kids.

Robert Irwin lucreaza in prezent la Gradina Zoologica infiintata de tatal sau in Australia.

“A fost usor sa intru in pielea personajului, ma pricep la caini”, spune Robert Irwin.

El spune ca patrupedele din rasa Blue Heeler, cunoscut sub numele de caine de cireada Australia, sunt extrem de inteligente si loiale. Sun in acelasi timp caini foarte energici, spune Robert Irwin.

Robert Irwin avea doi ani cand tatal sau a murit, in anul 2006. A crescut si a continua munca tatalui sau de protejare a mediului salbatic, impreuna cu mama sa, Terri si sora Bindi. Este si realizator de documentare, asemeni tatalui sau, Steve.

Steve Irwin a fost un prezentator de televiziune, ecolog si proprietar de gradina zoologica.

A devenit cunoscut datorita documentarelor sale de pe Discovery („The Crocodile Hunter”) si a filmelor artistice in care a jucat. Acesta a incetat din viata in nordul Australiei, intr-un accident subacvatic. Pe 4 septembrie 2006, a fost intepat in piept de o pisica de mare. Sursa lui de inspirație a fost tatal sau Bob, un expert in animale salbatice. Mama sa, Lyn Irwin, a lucrat de asemenea toata viata pentru reintegrarea animalelor in natura.

Citește în continuare