Skip to content

Robin’s Wish, un documentar despre boala care l-a ucis pe Robin Williams, apare in septembrie. Sotia lui Williams povesteste de ce a vrut sa faca acest film.

Pe 1 septembrie se lanseaza un documentar despre viata actorului Robin Williams care s-a sinucis in urma cu 6 ani.

Documentarul realizat in colaborare cu sotia actorului, Susan Schneider Williams, spune povestea problemelor de sanatate mentala ale celui care a fost considerat unul dintre cei mai buni actori de comedie din lume.

In film apar cu marturisiri regizorul Shawn Levy, producatorul tv John R. Montgomery si producatorul si scenaristul David E. Kelley care au colaborat indeaproape cu Williams.

Filmul se numeste “Robin’s Wish” si, initial, ar fi trebuit fie un documentar de stiinta despre o boala rara neurologica, o forma de dementa de care a suferit Williams.

Sotia actorului l-a contactat pe regizorul Tylor Norwood rugandu-l sa faca acest film. Norwood a refuzat-o si, dupa ce i-a auzit povestea si chinurile prin care a trecut familia sa din cauza acestei boli – comportamentul lui Williams afectand intreaga famile si prietenii – i-a spus ca, daca vrea ca filmul despre aceasta boala sa aiba spectatori, va trebui sa povesteasca despre Robin, nu despre maladie.

De la 1 septembrie filmul va fi disponibil pe platformele on demand, iar sotia lui Williams, Susan Schneider Williams, a trimis un comunicat presei.

“Cand sotul meu Robin Williams a murit intreaga lume s-a intristat si l-a plans. Robin a fost unul dintre cei mai iubiti artisti din lume, un geniu comic a carui minte functiona la un nivel superior. Dar in ultimul sau an, a fost aceasta boala mai putin cunoscuta care i-a afectat mintea lui minunata si cu care a dat batalia finala.

In ultimul sau an de viata, Robin s-a confruntat cu anxietate, paranoia, insomnie, alterarea realitatii si a fost intr-un rollercoaster de speranta si disperare. A avut alaturi echipe importante de medici, dar nu au putut sa-l ajute foarte mult. Abia dupa moartea sa la autopsie au realizat ca avea o forma grava – poate cea mai grava din studiile medicale – a bolii care se numeste dementa cu corpi Lewy.

Robin’s Wish este povestea lui Robin, dar si a noastra a familei lui. E adevarul pe care Robin ar fi vrut sa vi-l spuna. In cele mai grele momente, Robin spunea “as vrea ca oamenii sa se teama mai putin de ce le genereaza mintea.”

Robin Willliams (1951 – 2014) si-a inceput cariera ca stand up comediant si a facut apoi, ca actor, unele dintre cele mai de success filme americane: World according to Garp, The Fisher King, Good Morning Vietnam, Dead Poets Society, Mrs Doubtfire.

A fost nominalizat la Oscar de 4 ori, a castigat pentru cel mai bun rol secundar pentru Good Will Hunting, iar intre premiile sale se mai afla 6 Globuri de aur si 5 premii Grammy.

Susan Schneider a fost cea de-a treia sotie a lui Williams, este designer grafic si locuieste in San Francisco.

Cea de-a doua sotie a lui William, Marsha, a fost subiectul unui scandal national despre care se spune ca a declannsat criza mentala si emotionala a lui Williams.

Marsha a fost, inainte de casatorie, bona copilului lui Williams din prima casatorie si la momentul divortului presa l-a atacat foarte tare.

Cel mai agresiv a fost jurnalistul de radio Howard Stern care aproape ca l-a umilit intr-un interviu pe care l-a facut cu Williams imediat dupa divort.

In cartea sa Comes Again, Stern recunoaste ca acel interviu – agresiv, nepoliticos si departe de orice interes profesional fata de actor – e unul dintre marile sale regrete. Ca a incercat sa-si ceara scuze de cateva ori, dar ca Williams a refuzat sa mai vorbeasca cu el.

Citește în continuare