Skip to content

Romania a fost exclusa de la Eurovision! Ovidiu Anton: Este nedrept!

European Broadcasting Union – cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume – i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru ca urmare a neplatii unor datorii in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni.

Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc in luna mai – se anunta vineri pe site-ul eurovision.tv.

Decizia a fost luata dupa ce un termen dat guvernului roman de a lua masuri satisfacatoare pentru a rambursa datoria a expirat miercuri, 20 aprilie.

Este regretabil faptul ca suntem obligati sa luam aceasta masura. Suntem dezamagiti ca toate incercarile noastre de a rezolva aceasta problema nu au primit nici un raspuns din partea guvernului roman. In ultimele saptamani, EBU a luat act de sugestia Ministerului Finantelor ca TVR poate fi plasata in procedura de insolventa, care la randul sau poate conduce la o restructurare profunda a difuzorului. EBU este o asociatie non-profit care reprezinta 73 de posturi publice de televiziune din 56 de tari. Continuarea gradului de indatorare al TVR pune in pericol stabilitatea financiara a EBU insasi, a declarat directorul general al asociatiei, Ingrid Deltenre.

Prestatia romaneasca va fi eliminata din competitia pentru cea de-a doua semifinala a Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc in data de 12 mai. Ordinea reprezentatiilor celorlalte 18 piese pentru a se califica in finala va ramane aceeasi, se mai arata in comunicatul postat pe site-ul concursului.

Ovidiu Anton, cel care ar fi trebuit sa ne reprezinte anul acesta la Eurovision a avut o reactie emotionanta pe Facebook.

”Dragi prieteni, am primit si eu intr-un final instiintarea oficiala. Incerc sa zambesc si sa nu ma ia valul insa… e nedrept.  Eu raman acelasi, acelasi artist sincer, acelasi luptator care a castigat prin votul juriului si al publicului… dar cu toate astea, paradoxal, trebuie sa ma declar invins… de cine? de ce ? Corect??? … nu stiu cum sa o spun frumos acum asa ca ma abtin”, a scris Ovidiu Anton pe pagina lui de Facebook.

Cum vi se pare aceasta veste?

Citește în continuare