Skip to content

Romania, pe ultimul loc la Eurovision

Romania va participa pe 8 mai la cea de-a doua semifinala a concursului Eurovision, iar producatorii showului au ales ca Paula Seling si Ovi sa intre ultimii in concurs, fiind concurentii cu numarul 15.

Ordinea intrarii in concurs a fost stabilita de producatorii show-ului, cu aprobarea conducerii EBU (European Broadcasting Union), in urma tragerii la sorti a pozitionarii tarilor participante in una din cele doua semifinale, respectiv in una din cele doua jumatati ale show-urilor.

Astfel, producatorii au decis ca Suedia si Norvegia sa intre in concurs in zile diferite, iar noi ne vom lupta pentru un loc in finala de pe 10 mai cu Malta, Israel, Austria, reprezentata de Conchita Wurst sau cantareata cu barba, Polonia, cu o piesa controversata, Lituania, Belarus, Georgia, Slovenia, Grecia, Macedonia, Elvetia, Belarus si Irlanda. Startul competitiei il va da pe 6 mai Armenia, care se pare ca anul acesta ar fi favorita concursului european, mai ales ca are o piesa cu influente de dubstep si foarte aproape de ce se difuzeaza acum la radio. 

Selectia de anul acesta din Romania nu a fost, evident, lipsita de controverse, Paula Seling si Ovi fiind considerati favorizati, iar dupa ce au castigat au aparut si acuzatiile de plagiat. Chiar si asa, ei s-au clasat pe locul 3 in 2010 si nimeni nu poate contesta calitatile vocale ale Paulei, asa cum am putut vedea si in acest clip in care Paula si Ovi au venit cu varianta acustica a trackului Miracle.

Voi ati ascultat restul pieselor, ne calificam in marea finala? Va mai intereseaza Eurovisionul?

 

Citește în continuare