Skip to content

Romanian Design Week 2024 prezinta „SynergyX”, experienta multisenzoriala creata de IQOS si Adrian Damian

Intre 24 mai si 2 iunie, se defasoara a douasprezecea editie a Romanian Design Week, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din Romania. Pentru al patrulea an consecutiv, IQOS sustine festivalul care contribuie la reconectarea bucurestenilor cu orasul in care locuiesc si reafirma potentialul industriilor creative locale. Evenimentul aduce laolalta designerii, antreprenorii locali si publicul interesat de design si arta.

Cu tema „Unlock The City”, editia din 2024 a Romanian Design Week isi propune sa investigheze metodele prin care creativitatea si inovatia pot modela orasele de maine.

RDW doreste sa contribuie la explorarea Bucurestiului, la descoperirea potentialului spatiilor creative din oras si a organizatiilor sau proiectelor culturale care le anima.

IQOS se alatura acestui demers prin doua colaborari cu artisti romani, alaturi de care celebreaza sinergia simturilor in spiritul unei comunitati reunite sub semnul designului. Atfel, IQOS isi continua misiunea declarata de sustinere a progresului si spiritului creativ.

Prima colaborare este „SynergyX” – A decade of Enjoyment, Innovation and Community, o instalatie semnata de Adrian Damian. Cu ajutorul interactiunii tactile, vizitatorii pot experimenta o simfonie hipnotizanta de imagini si sunete generate dinamic. Instalatia „SynergyX” este o fuziune intre arta, tehnologie si conexiune umana, in care tehnologiile de ultima ora se imbina si creeaza o experienta senzoriala si emotionala. Accesul in instalatie este permis exclusiv persoanelor cu varsta peste 18 ani.

Cunoscuta pentru creatii colorate si pline de viata, Lana Dumitru este al doilea designer si artist digital care completeaza experienta IQOS la Romanian Design Week 2024.​ Inspirata de pasiunea comunitatii IQOS pentru arta si design, artista a creat o colectie in editie limitata, special pentru Romanian Design Week. Culorile vii, texturile si modelul simbolizeaza comuniunea cu cei din jur si legaturile puternice pe care indivizii le dezvolta in comunitate.

Un proiect The Institute, Romanian Design Week este cel mai mare eveniment interdisciplinar din Romania care contribuie la dezvoltarea industriilor creative autohtone. Festivalul promoveaza designul, arhitectura, creativitatea si inovatia ca instrumente pentru cresterea culturala, sociala si economica. Fiecare editie prezinta peste 150 de proiecte recente semnate de studiouri locale de arhitectura si design. Programul include si evenimente satelit, gazduite de studiouri de design, showroom-uri, hub-uri creative si galerii de arta. Sub umbrela festivalului, sunt organizate expozitii si evenimente care au ca scop sa faca designul accesibil pentru un public larg. In 2023, Romanian Design Week a atras peste 85.000 de vizitatori in cele 17 zile de festival.

Material sustinut de IQOS.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Elibereaza nicotina, care provoaca dependenta. IQOS este destinat adultilor care altfel ar continua sa fumeze sau sa folosească produse cu nicotina.

Citește în continuare