Skip to content

Romanian Music Awards 2013: Covorul Rosu – Bine / Prost imbracati

In acest weekend, a avut loc Romanian Music Awards 2013, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din Romania, ceva ce se doreste a fi la standardele evenimentelor de gen din strainatate.

 

Numai ca in Romania, un astfel de eveniment s-a transformat intr-un circ, in care fiecare dintre artistii prezenti a avut de jucat un rol. Exemplul cel mai relevant il constituie fotografia de mai sus – Nicole Cherry, revelatia anului, tanara de numai 15 ani fiind stilizata, coafata si machiata intr-un stil absolut odios, fara nici o legatura cu moda si, cel mai important, cu ea si varsta ei. 

Si pentru ca un circar nu paseste singur in arena, avand alaturi animalute, clowni si alti colegi – orice asemanare cu realitatea nefiind intentionata – la fel, nici artistii romani nu intra singuri pe Covorul Rosu, ci alaturi de dansatori, eliminand posibilitatea de a avea fotografii de stil decente. Si unde mai pui ca acesti dansatori sunt imbracati… ati ghicit – ca la circ!
Din punctul de vedere al modei si esteticii, in general, putine lucruri sunt mai kitchioase pe lumea astea decat costumele dansatorilor din Romania. Si nu vorbim de dansatorii lui Nicole Cherry!

Dupa o astfel de introducere si selectand fotografiile pentru Red Carpet, abia daca exista 2-3 tinute reusite pe acest covor rosu.
Artistele A line – Andreea Banica, Anda Adam, Giulia si … Gina Pistol, au ales sa poarte tinute aparent simple, all black, care sa le garanteze un joc safe. Insa, de retinut pe viitor ar fi atentia la detalii precum: materialul rochiei (organza ce straluceste la blitz intr-un mod ieftin – Andreea Banica), sau decolteul mult prea decupat pentru forma si marimea sanilor (Anda Adam). 

Sore isi pastreaza directia stilistica, un stil punk romantic, all black cu mici detalii – o rochie Dana Budeanu, cel mai probabil.
Tot pe lista celor imbracati bine includem trupele deja veterane de baieti, care au inteles secretul muzicii bune si al unui stil vestimentar potrivit ocaziei, personalitatii si varstei. VUNK –  au ales sa poarte outfit-uri smart casual, fiecare cu un twist. Din Vama, Tudor Chirila se remarca intotdeauna prin liniile minimal si baietii de la Voltaj aduc un plus de rock in tinutele lor fashion.

La limita se afla castigatorii Deep Central, cu outfit-uri prea casual si o atitudine incorsetata, incapabili parca sa isi poarte outfit-urile destul de cool. La polul opus se afla, culmea, marele castigator al serii: Alex Velea – ce a incercat o tinuta foarte Chris Brown meets Kanye West. Pacat caci nu si-a ales atitudinea potrivita sa o poarte… 

Long story short: cuvintele sunt de prisos, galeria foto este mult mai graitoare. 

Foto: Valentin Narcis Sturzu 

Vedeti aici lista castigatorilor si fotografii de la show-uri. 

Dati PLAY show-ului Corinei, artista cu foarte mult potential in ceea ce priveste moda, care insa a ales sa-si poarte outfit-ul de scena si pe covorul rosu. De ce?

Citește în continuare