Skip to content

„S-aprindem tortele” nu e plagiat dupa Hozier!

Inca de cand a fost lansata, piesa S-aprindem tortele a creat controverse, multe voci spunand ca seamana extrem de mult cu celebra piesa a lui Hozier, Take me to church.

 

Colaborarea inedita dintre Cristi Minculescu si Dan Bittman a fost compusa si produsa de catre baietii de la Kazibo Music, care in trecut au fost acuzati si de plagierea piesei lu Jeanette Biedermann, Right Now pentru hit-ul Inimi desenate al Deliei.

De data aceasta insa asemanarea este chiar mai mica, si la fel ca si in cazul precedent, acuzatiile sunt nefondate. Bloggerul Dan Pandrea a descompus cele doua piese si ne arata faptul ca liniile melodice sunt total diferite

Cand vorbim de plagiat ne referim la trei lucruri foarte clare: linia melodică pe o anumita inlantuire de armonii si textul. In acest caz niciuna dintre cele trei elemente nu se regaseste la piesa lui Hozier – linia melodica este 80-90% diferita, cred ca nici trei note nu sunt la fel la cele doua refrene, iar textul nici atat., completeaza Florin Grozea

Nu avem inca un comunicat oficial din partea Kazibo Music legat de aceasta acuzatie, insa lucrurile par sa fie destul de clare. Cele doua piese am putea spune ca seamana, insa in niciun caz nu este vorba de un plagiat.

Voi ce spuneti?

Citește în continuare