Skip to content

Galerie foto. SAG Awards 2024. ‘Oppenheimer’, ‘The Bear’, ‘Beef’ si ‘Succcession’, marii castigatori. Gala s-a desfasurat la mijlocul perioadei de votare pentru premiile Oscar.

In weekend a avut loc cea de-a 30-a editie a premiilor Screen Actors Guild Awards 2024. Ceremonia a fost transmisa in direct pe Netflix pe parcursul noptii de sambata spre duminica, inregistrarea poate fi urmarita in continuare pe platforma de streaming.

Screen Actors Guild Awards 2024 — pe scurt, SAG Awards — a premiat cele mai bune prestatii ale actorilor din productii de film si televiziune. Sunt trofee votate strict de cei inscrisi in uniunea americana a actorilor, fiind nominalizati si premiati numai actorii care au lucrat in productii desfasurate sub contract cu SAG-AFTRA. Numele uniunii va este cunoscut deoarece a fost mentionat deseori in presa pe parcursul verii trecute cand a pornit cea mai severa greva a actorilor din istoria Hollywood-ului, niciun actor aflat sub contract cu ei nu a avut voie sa lucreze pana cand studiourile si producatorii de filme si seriale au acceptat sa le schimbe contractele de munca.

SAG Awards 2024 a avut loc la Shrine Auditorium & Expo Hall din Los Angeles iar marii castigatori ai serii au fost aproape aceeasi ca la Globurile de Aur si Premiile Emmy: Oppenheimer, The Bear, Succession si Beef.

Castigatorii de sambata seara au fost, in proportie de 90%, aceeasi ca la Globurile de Aur si Premiile Emmy. Actorii din The Bear, Oppenheimer si Beef cu castigat cele mai importante statuete. Au existat numai doua surprize: Pedro Pascal si Elizabeth Debicki care nu erau favoriti sa castige premiile pentru cei mai buni actori in rol principal intr-un serial drama.

Pascal a parut uimit de victoria sa, declarand in discursul de multumire ca “Sunt un pic beat. Am crezut ca pot sa ma imbat.” Debicki, care a castigat trofeul pentru interpretarea rolului Printesei Diana din “The Crown”, si-a dat jos pantofii inainte de a urca pe scena si a recunoscut ca nu se astepta sa isi auda numele strigat, astfel nu pregatise un discurs. Kieran Culkin si Sarah Snook din Succession erau favoriti sa castige premiile respective.

Oppenheimer a castigat premiul pentru cea mai buna distributie, cel mai important trofeu din categoriile dedicate filmelor. In ceea ce priveste productiile de televiziune, Succession, Beef si The Bear au fost marii castigatori ai serii.

Asa cum era de asteptat, Cillian Murphy a fost numit cel mai bun actor intr-un rol principal iar Robert Downey Jr. a primit trofeul pentru rol secundar, ambii pentru Oppenheimer al lui Christopher Nolan. Desi Nolan a prezent la ceremonie pentru a sustine echipa filmului, nu a urcat pe scena deoarece premiile erau acordate strict actorilor. In discursurile tinute pe scena, Murphy, Downey Jr. si Kenneth Brannagh (care a ridicat trofeul pentru cea mai buna distributie intr-un film) au tinut sa multumeasca in mod special lui Nolan.

In privinta prestatiilor feminine, Lily Gladstone din „Killers of the Flower Moon” si Da’Vine Joy Randolph din „The Holdovers” au fost numite cele mai bune actrite in rol principal, respectiv secundar.

SAG Awards sunt importante deoarece se desfasoara fix in mijlocul saptamanii de votare pentru premiile Oscar 2024. Astfel, castigatorii si discursurile tinute pe scena pot influenta cursa pentru Oscar.

Distributia “The Bear”

SAG Awards 2024 — ultima ceremonie importanta inaintea decernarii premiilor Oscar pe 10 martie — are loc la mijlocul perioadei de votare pentru Oscar 2024. Membrii Academiei Americane de Film au inceput sa voteze favoritii celor mai importante premii ale industriei cinematografice pe 22 februarie, SAG Awards a avut loc pe 24 februarie, votarea pentru Oscar se incheie pe 27 februarie.

In cazul in care castigatorii de la SAG Awards ar fi fost diferiti fata de Globurile de Aur si BAFTA, acest lucru ar fi putut influenta lista castigatorilor pentru Oscar. 

Tinand cont de faptul ca la SAG Awards au fost aceeasi castigatori ca la Globurile de Aur si BAFTA pentru majoritatea categoriilor care se regasesc la Oscar 2024, este de asteptat ca Oppenheimer sa domine seara Oscarurilor, cu trofee care vor fi decernate cel mai probabil pentru Christopher Nolan (cea mai buna regie), Cillian Murphy (Cel mai bun actor in rol principal), Robert Downey Jr. (Cel mai bun actor in rol secundar) dar si premii pentru cea mai buna imagine si cel mai bun sunet. 

Se asteapta ca Da’Vine Joy Randolph sa obtina la Oscar trofeul pentru cea mai buna prestatie feminina in rol secundar. Singurul premiu la care sunt doua favorite este “cea mai buna actrita in rol principal” unde ar putea castiga ori Lily Gladstone pentru Killers of the Flower Moon ori Emma Stone pentru Poor Things.

Desi ceremonia SAG Awards din acest an nu a avut o gazda, Idris Elba a indeplinit neoficial aceste atributii, deschizand si inchizand spectacolul.

Premiile au fost decernate de Billie Eilish, Jessica Chastain, America Ferrera, Robert Downey Jr. si presedintele SAG-AFTRA, Fran Drescher. Barbra Streisand a acceptat premiul SAG pentru intreaga cariera, care i-a fost inmanat de Jennifer Aniston si Bradley Cooper.

Un moment simpatic al serii a venit inaintea decernarii primului trofeu cand distributia filmului „Diavolul se imbraca de la Prada” s-a reunit dupa aproape 20 de ani pe scena. Lui Meryl Streep i s-au alaturat Anne Hathaway si Emily Blunt care i-au recitat intr-un mod amuzant cateva replici iconice al personajului Miranda Priestly pe care il juca in filmul respectiv. 

Pe parcursul galei s-au reunit pe scena distributiile pentru alte trei productii premiate in trecut: Jeff Goldblum si Geena Davis din filmul lui David Cronenberg „The Fly” din 1986 si echipele din Breaking Bad si Modern Family.

Mai jos gasiti lista completa a castigatorilor SAG Awards 2024, alaturi de o galerie foto cu cele mai spectaculoase aparitii pe covorul rosu.

Categorii dedicate filmelor:

Cea mai buna distributie a unui film: “Oppenheimer”

Cel mai bun actor in rol principal intr-un film: Cillian Murphy, “Oppenheimer”

Cea mai buna actrita in rol principal intr-un film: Lily Gladstone, “Killers of the Flower Moon”

Cel mai bun actor in rol secundar intr-un film: Robert Downey Jr., “Oppenheimer”

Cea mai buna actrita in rol secundar intr-un film: Da’Vine Joy Randolph, “The Holdovers”

Cei mai buni cascadori intr-un film: “Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One”

Categorii dedicate productiilor TV:

Cea mai buna distributie a unui serial drama: “Succession”

Cea mai buna distributie a unui serial de comedie: “The Bear”

Cel mai bun actor intr-un serial drama: Pedro Pascal, “The Last of Us”

Cea mai buna actrita intr-un serial drama: Elizabeth Debicki, “The Crown”

Cel mai bun actor intr-un serial de comedie: Jeremy Allen White, “The Bear”

Cea mai buna actrita intr-un serial de comedie: Ayo Edebiri, “The Bear”

Cel mai bun actor intr-un film de televiziune sau intr-o serie limitata: Steven Yeun, “Beef”

Cea mai bun actrita intr-un film de televiziune sau intr-o serie limitata: Ali Wong, “Beef”

Cei mai buni cascadori ai unui serial TV: “The Last of Us”

Premiul pentru intreaga cariera: Barbra Streisand

Citește în continuare