Skip to content

Brandul Saint Laurent a creat o chitara electrica de lux Fender, in editie limitata. Pretul porneste de la 11.500 de euro.

Casa de moda franceza Saint Laurent a facut un parteneriat cu producatorul american de chitare Fender pentru a crea un model electric Stratocaster si un amplificator special, ambele in editie limitata. 

Este prima colaborare dintre Fender si o casa de moda iar rezultatul este o chitara eleganta, care reprezinta cele mai recente tendinte din moda si se inscrie in estetica recenta a colectiilor Saint Laurent – negru, cu siluete simple dar sofisticate.

Chitara Fender x Saint Laurent Stratocaster in editie limitata este disponibila din 12 iunie 2023 si se vinde la un pret de 11.500 de euro, in timp ce amplificatorul costa aproape 2.700 de euro. 

Campania a fost initiata de directorul de creatie al Saint Laurent, Anthony Vaccarello, si a fost dezvoltata ulterior de Fender Musical Instruments Corporation cu sprijinul unor reprezentanti locali ai casei de moda.

Pe langa chitara, cei care vor achizitiona modelul vor primi si o cutie de lux cu emblema Saint Laurent, o curea neagra si un certificat de autenticitate al produsului. 

Despre colaborarea cu casa de moda, Justin Norvell, vicepresedintele executiv al Fender a declarat ca: „Saint Laurent este unul dintre cele mai renumite branduri de lux din lume dar si o forta influenta in industria modei. Suntem onorati sa colaboram cu ei pentru a crea un produs care sa contina elemente iconice reprezentative pentru ambele branduri.”

Instrumentul de lux a fost produs in 10 exemplare si poate fi cumparat numai din magazinele personalizate Fender din Los Angeles si Paris.

Corpul chitarei este din lemn de arin iar puntea si spatele gatului din lemn de artar, fiind finistate cu uretan negru lucios, in timp ce fata gatului este decorat cu lemn de abanos laminat. De asemenea, sub cordarul chitarei se afla sigla discreta a Saint Laurent alaturi de trei doze negre, retro, specifice chitarelor Fender din anii 1960. 

In ceea ce priveste butoanele de volum si ton, comutatorul si alte elemente care tin de hardware-ul instrumentului, toate au fost vopsite in negru pentru a aduce o nota de eleganta.

Pe langa instrument se poate achizitiona si Amplificatorul Fender x Saint Laurent Deluxe Reverb ’65 al carui design a fost gandit impreuna cu chitara. Este un amplificator cu un aer retro, construit dupa designul celor produse de Fender in anii 1960, insa cu mici imbunatatiri si cu un sistem de sunet de ultima generatie.

Chitara electrica Stratocaster a fost fabricata pentru prima data acum 71 de ani, cu cativa ani inainte ca Saint Laurent sa-si inceapa activitatea in moda. Este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate modele din lume, cu peste 12 milioane de exemplare vandute in decursul timpului.

Stratocaster-ul, cunoscut pe scurt ca Strats, a devenit obiect de arta in 2014, cand o chitara de acest tip, fabricata in 1957, a intrat in colectia permanenta a Muzeului de Arta Moderna din New York (MoMA). 

In anii 2000, chitarele de tip Stratocaster au intrat din nou in atentia pasionatilor de muzica prin tendintele muzicale pop-rock ale vremurilor, iar in 2020 popularitatea instrumentului a ajuns la cote maxime, Fender inregistrand cele mai mari vanzari din istoria companiei. Trendul a continuat si in 2021 cu vanzari record in America de Nord si in Europa. 

Mai jos veti gasi cele mai spectaculoase creatii Saint Laurent din istorie.

Citește în continuare