Skip to content

Scriitorul Salman Rushdie a publicat ieri fragmente din noul sau roman,”Victory City”. Sunt patru luni dupa tragicul incident cand a fost grav ranit intr-un atac cu cutitul in New York.

Revista The New Yorker a publicat online un fragment intitulat „A Sackful of Seeds” (Un sac plin de seminte) din cel de-al 15-lea roman al lui Rushdie, intitulat „Victory City”, care urmeaza sa fie publicat la inceputul lunii februarie de Penguin Random House.

Cartea spune „povestea epica” a unei femei in secolul al XIV-lea in ceea ce este acum o parte a Indiei, a precizat editura.

The New Yorker a precizat ca acest fragment va fi publicat in editia sa tiparita din 12 decembrie, care va fi pusa in vanzare luni. Il puteti citi aici

Rushdie, un britanic nascut in India, a confirmat pe Twitter ca revista a publicat un extras din „Orasul Victoriei”. A fost pentru prima data de la 9 august cand Rushdie a postat ceva pe Twitter. El a facut-o atunci pentru a anunta ca urmatoarea sa carte va aparea in februarie 2023.

Trei zile mai tarziu, in timp ce Rushdie se afla pe scena si se pregatea sa tina o conferinta in Chautauqua, New York, un tanar a alergat si l-a injunghiat in mod repetat.

Scriitorul in varsta de 75 de ani, care primise amenintari cu moartea dupa publicarea cartii „Versetele satanice” in 1988, a fost injunghiat de mai multe ori in gat si in abdomen.

Rushdie a fost transportat pe calea aerului la un spital din apropiere pentru o interventie chirurgicala de urgenta, dar in cele din urma si-a pierdut vederea la un ochi si folosirea unei maini, a declarat in octombrie agentul sau, Andrew Wylie. Autorul a trait ascuns ani de zile, dupa ce primul lider suprem al Iranului, Ayatollahul Ruhollah Khomeini, a ordonat uciderea sa pentru ceea ce el a considerat a fi caracterul blasfemic al cartii „Versetele satanice”.

Citește în continuare